Το κόλπο του αιώνα νόμιζε ότι σκαρφίστηκε ένας άνδρας που πλήρωσε 200 δολάρια για να κοιμηθεί ένα βράδυ σε διάσημο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης και τελικά κατέληξε να μένει πέντε χρόνια χωρίς να πληρώνει τίποτα.

Ο Mickey Barreto το 2018 νοίκιασε για μια νύχτα το δωμάτιο 2565 του διάσημου New Yorker Hotel, στο οποίο έχουν κοιμηθεί διάσημες προσωπικότητες, όπως ο Μοχάμεντ Άλι και ο Τζον Φ. Κένεντι.

Ωστόσο, εκμεταλλεύτηκε τον Κώδικα Σταθεροποίησης Ενοικίων της Νέας Υόρκης, που παρέχει στους ενοικιαστές που διαμένουν σε μεμονωμένα δωμάτια εντός κτιρίων που χτίστηκαν πριν από το 1969 το δικαίωμα να ζητήσουν εξάμηνη μίσθωση.

Το New Yorker Hotel

Από το 2018 μέχρι και σήμερα, κοιμόταν εντελώς δωρεάν στο ξενοδοχείο και παρά τις προσπάθειες έξωσης που έγιναν, όλες απέτυχαν, λόγω νομικών κενών και μπερδεμάτων. Όμως, ο Barreto υπερεκτίμησε τις δυνατότητες του και κατέθεσε σε δικαστήριο αίτημα, με βάση το οποίο ζητούσε να αναγνωριστεί ως ο νόμιμος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου.

«Αυτή είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», δήλωσε ο εισαγγελέας του Μανχάταν Alvin Bragg και σύμφωνα με το Business Insider παρουσιάστηκε η ευκαιρία στις αρχές για να τον συλλάβουν.

Πλέον, ο Barreto αντιμετωπίζει 24 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων 14 κακουργηματικών κατηγοριών για απάτη, για μέρη του περίπλοκου πενταετούς σχεδίου του. Εάν κριθεί ένοχος, θα μπορούσε να καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση, ενώ οι κατηγορίες μπορεί να αυξηθούν στο μέλλον.

Μάλιστα, λίγο πριν συλληφθεί, είχε κάνει ανάρτηση στο Instagram έξω από το ξενοδοχείο και έγραψε: «Κρίμα που δεν είμαι ξανθιά με μπλε μάτια και βρετανική προφορά, αλλιώς θα είχα κερδίσει το κτίριό μου πίσω. Και από πότε η εξοικονόμηση χρημάτων είναι έγκλημα;».