Ένα τριήμερο υπερθέαμα διοργάνωσε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ινδίας, Μουκές Αμπάνι, για να γιορτάσει τον γάμο του μικρότερου γιου του, που θα γίνει τον Ιούνιο. Ο νεαρός κροίσος, Ανάντ, υποφέρει από προβλήματα υγείας από την παιδική του ηλικία, κάτι που ο ίδιος έχει παρομοιάσει με «πόνο αγκαθιών». Η θεραπεία με στεροειδή για το χρόνιο άσθμα είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη αύξηση του σωματικού του βάρους, με τη μητέρα του, Νίτα, να μιλάει για τους αγώνες του με την παχυσαρκία το 2017.

O Μουκές Αμπάνι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του και δάκρυσε, όταν άκουσε τον γιο του να μιλάει στην προγαμιαία εκδήλωση για τον επερχόμενο γάμο του σχετικά με τα προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζει για πολλά χρόνια. Ο 28χρονος Ανάντ Αμπάνι δίνει «μάχη» με την παχυσαρκία στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Ο Ανάντ πήρε τη μεγάλη απόφαση να χάσει τελικά κιλά και έθεσε έναν στόχο: να το πετύχει έως τα 21α γενέθλιά του.

Η μάχη με την παχυσαρκία

Η ημερομηνία του γάμου έρχεται σχεδόν δέκα χρόνια αφότου ο Ανάντ ξεκίνησε για πρώτη φορά μια προσπάθεια απώλειας βάρους, η οποία τελικά απέδωσε καρπούς, αφού κατάφερε να χάσει 107 κιλά! Μάλιστα, στην πρώτη του πολυετή προσπάθεια όχι μόνο έχασε τα κιλά, αλλά κατάφερε και να διατηρηθεί σε επιθυμητό βάρος για χρόνια. Μετά από 18 μήνες σκληρής δουλειάς ο δισεκατομμυριούχος κατάφερε το 2016 να γίνει κατά 107 κιλά ελαφρύτερος. Για να το πετύχει αυτό, προσέλαβε τον διάσημο γυμναστή Vinod Channa, ο οποίος τον βοήθησε και σε μεταγενέστερη φάση. Ωστόσο, από το 2020 άρχισε να ξαναπαίρνει βάρος.

Το πρόγραμμα απώλειας βάρους που ακολούθησε ο νεαρός κροίσος

Σύμφωνα με τον Vinod, το μεγαλύτερο εμπόδιο του Ανάντ στο να χάνει βάρος ήταν η έλλειψη άσκησης και οι κακές διατροφικές του συνήθειες. Ο προσωπικός του γυμναστής ξεκίνησε το πρόγραμμα γυμναστικής του Ανάντ, με επαναλήψεις χαμηλής έντασης και μισάωρους περιπάτους.

Σύμφωνα με την «South China Moring Post», ο Ανάντ κατάφερε να γυμνάζεται καθημερινά πέντε με έξι ώρες. Σε συνέντευξή του στο «India Today» το 2016, ο Vinod είπε ότι το τελικό βάρος του Ανάντ ήταν 88 κιλά, προσθέτοντας ότι αν και χρειάστηκε χρόνος, άλλαξε τον τρόπο ζωής του, ώστε να μπορέσει να διατηρήσει το βάρος του. Άρχισε επίσης να τρώει γεύματα πλούσια σε φυτικές ίνες, χαμηλά σε υδατάνθρακες και γεμάτα πρωτεΐνες, καταναλώνοντας κατά μέσο όρο περίπου 1.300 έως 1.500 θερμίδες την ημέρα, σύμφωνα με τη «Daily Mail».

Στο πλευρό του Ανάντ ήταν η μητέρα του, η οποία γυμναζόταν και κατάφερε και εκείνη να χάσει κιλά, λέγοντας ότι ξεκίνησαν μαζί το ταξίδι απώλειας βάρους. Η Nita κατάφερε να χάσει 17 κιλά. «Κάθε φορά που έκανε γυμναστική, έκανα κι εγώ το ίδιο.

Αν πήγαινε βόλτα, πήγαινα κι εγώ μαζί του. Ήταν το βασικό μου κίνητρο και συνεχίζει να είναι, καθώς εξακολουθούμε να παλεύουμε με την παχυσαρκία» είχε πει η μητέρα του, Νίτα. Ο Ανάντ, ο οποίος πάσχει από χρόνιο άσθμα, που τον εμπόδιζε να χάσει κιλά στο παρελθόν, κατάφερε να διατηρήσει το βάρος του για πολλά χρόνια.

Ωστόσο, από τον Οκτώβριο του 2020 άρχισε να παίρνει και πάλι βάρος. Ο Ανάντ φέρεται να ξαναπήρε βάρος κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας. Το βάρος του Ανάντ απασχόλησε ξανά, καθώς πολλοί υπέθεσαν ότι η αύξηση ήταν αποτέλεσμα της φαρμακευτικής αγωγής του για το άσθμα, με αναφορές ότι έπαιρνε στεροειδή. Σε συνέντευξή της, το 2017, στους «Times of India», η μητέρα του εξήγησε ότι ο Ανάντ έπαιρνε «πολλά στεροειδή» για το άσθμα, προσθέτοντας ότι πάσχει επίσης από παχυσαρκία.

Μιλώντας στο «Firstpost», ο χειρουργός και ιδρυτής του Digestive Health Institute, γιατρός Muffazal Lakdawala, σχολίασε την αύξηση βάρους του Anant, υποθέτοντας ότι οφειλόταν στη φαρμακευτική αγωγή για το άσθμα και στους αγώνες που αντιμετώπισε. «Έχασε πολύ βάρος και αυτό έγινε είδηση», είπε. «Όλος ο κόσμος μιλούσε για αυτό, γιατί είναι διάσημος και το έκανε απλά με δίαιτα και άσκηση. «Κάτι ο γάμος, κάτι οι κοινωνικές πιέσεις, άφησε τον εαυτό του να γλιστρήσει λίγο, και ξανά ανέβηκε», συνέχισε ο γιατρός. Ο Muffazal εξήγησε ότι ο Anant προσπάθησε να εφαρμόσει τις ίδιες αλλαγές όπως στην πρώτη του μεγάλη προσπάθεια για απώλεια βάρους, αλλά το σώμα του δεν είχε την ίδια αντίδραση. «Αυτή τη φορά δεν λειτούργησε», είπε απλά. «Επειδή το σώμα του δεν είχε προσαρμοστεί σε αυτό». Ο Muffazal πρόσθεσε ότι η αύξηση του βάρους του δεν ήταν επειδή ήταν «τεμπέλης» ή άρχισε να τρώει άσχημα ξαφνικά.

Στη διάσημη πλατφόρμα «X», γνωστή ως Twitter, πολλοί χρήστες επέκριναν όσους επικεντρώθηκαν στην αύξηση βάρους του Anant, επισημαίνοντας ότι η ιατρική του κατάσταση μπορεί να δυσκολέψει τη διατήρηση της απώλειας βάρους του. «Το άσθμα και οι αναπνευστικές δυσκολίες που σχετίζονται με αυτό είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα υγείας. Όχι μόνο επηρεάζει τη ζωή σας αλλά και τον ύπνο σας», δημοσίευσε μια γυναίκα, η Priyanka Lahiri, η οποία στο προφίλ της λέει ότι είναι προπονήτρια υγείας και διατροφής.