Η Πολωνία δεν παρουσίασε καμία απόδειξη για την παραβίαση των συνόρων της από ρωσικό πύραυλο, υποστήριξε απόψε ο Ρώσος επιτετραμμένος στη Βαρσοβία, αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Μου έδωσαν μια διακοίνωση που περιέχει έναν ατεκμηρίωτο ισχυρισμό ότι υποτίθεται το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου ένα ιπτάμενο αντικείμενο παραβίασε τον εναέριο χώρο της Πολωνίας και Πολωνοί ειδικοί το αναγνώρισαν ως ρωσικό κατευθυνόμενο πύραυλο», είπε ο διπλωμάτης Αντρέι Όρντας μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν παρουσιάστηκε καμία απόδειξη. Το αίτημα μου για μια τεκμηριωμένη απόδειξη των όσων αναφέρονταν στη διακοίνωση απορρίφθηκε», πρόσθεσε.

Το ΣΑ του ΟΗΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να συνεδριάσει απόψε για να συζητήσει την κατάσταση στην Ουκρανία, κατόπιν αιτήματος του Κιέβου και των υποστηρικτών του, με αφορμή το μπαράζ επιθέσεων από τη Ρωσία με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η έναρξη της συνεδρίασης ορίστηκε για τις 24.00 (ώρα Ελλάδας).

Από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν 31 άμαχοι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 160. Η Πολωνία ανέφερε ότι ένας ρωσικός πύραυλος διείσδυσε στον εναέριο χώρο της και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι η χώρα του και άλλα 35 μέλη του ΟΗΕ ζήτησαν τη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ μετά τις επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλοί άνθρωποι και να προκληθούν σοβαρές καταστροφές σε πολιτικές υποδομές.