Ο Έλον Μασκ έφτασε στο Ισραήλ και μαζί με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκαν ένα κιμπούτς στα σύνορα με την Γάζα, το οποίο δέχτηκε την χειρότερη επίθεση από την Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου

Ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Χ επισκέφθηκε το Kfar Aza και ενημερώθηκε από τοπικούς αξιωματούχους για όσα διέπραξε η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση. Επίσης, πήγε στο σπίτι του Ofir Libstein, αρχηγού ασφαλείας της αγροτικής κοινότητας, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της επίθεσης σε μάχη με τους μαχητές της Χαμάς.

Στη συνέχεια άκουσε την ιστορία της 4χρονης Ισραηλινοαμερικανίδας Avigail Idan, η οποία απήχθη και αφέθηκε ελεύθερη στο πλαίσιο συμφωνίας ομήρων αναφέρουν οι Times of Israel, ενώ πήγε και στο σπίτι της, που σκοτώθηκαν οι γονείς της.

Έπειτα, έκανε κοινές δηλώσεις με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ αναμένεται να συναντηθεί με οικογένειες ομήρων, οι οποίοι θα τον ενημερώσουν για τις αγωνίες τους και την τρέχουσα κατάσταση.

Σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα, ο Νετανιάχου αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στον δισεκατομμυριούχο, ώστε να λάβει πιο αυστηρά μέτρα στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) σε ό,τι αφορά τα θέματα για το Μεσανατολικό, καθώς έχει κατηγορηθεί για αντισημιτισμό και ότι αφήνει να γίνονται αναρτήσεις που παραπλανούν την κοινή γνώμη για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίσκεψη του Έλον Μασκ στο Ισραήλ: