Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, ο Φιλ Μέρφι, ζήτησε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (23/9, ώρα Ελλάδας) από τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ – ο οποίος εκπροσωπεί την συγκεκριμένη αμερικανική πολιτεία στη Γερουσία των ΗΠΑ – να παραιτηθεί λόγω των κατηγοριών για δωροληψία που αντιμετωπίζει.

«Οι ισχυρισμοί στο κατηγορητήριο σε βάρος του γερουσιαστή Μενέντεζ και άλλων τεσσάρων εμπλεκομένων εγείρουν βαθύτατη ανησυχία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Είναι τόσο σοβαροί που θέτουν σε κίνδυνο την ικανότητα του γερουσιαστή Μενέντεζ να εκπροσωπεί τον λαό της πολιτείας μας», λέει ο Φιλ Μέρφι και υπογραμμίζει: «Ως εκ τούτου, ζητώ την άμεση παραίτησή του».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ ανακοίνωσε πως ο γερουσιαστής Μενέντεζ αποχωρεί προσωρινά από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, μετά τις κατηγορίες ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δωροδοκήθηκαν από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σούμερ ανέφερε ότι ο Μενέντεζ – ο οποίος δεν έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από την έδρα του στη Γερουσία – έχει δικαίωμα στην προσήκουσα διαδικασία και σε μια δίκαιη δίκη. Πρόσθεσε ότι ο Μενέντεζ θα αποχωρήσει από την προεδρία της Επιτροπής «μέχρι να επιλυθεί το θέμα».