Μια εβδομάδα μετά την κακοκαιρία Daniel, οι επιπτώσεις της τεράστιας ποσότητας νερού που έπεσε στον Θεσσαλικό κάμπο συνεχίζουν να δυσκολεύουν τη ζωή όσων βρίσκονται στην περιοχή. Όσα κατέγραψε το Newsbeast από τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, φανερώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Έχοντας ρημάξει τον Βόλο, τη Λάρισα και την Καρδίτσα, ο «Daniel» έφυγε από τη χώρα μας και προχώρησε προς τον νότο, συνεχίζοντας το καταστροφικό του έργο στη Λιβύη. Στη χώρα σημειώθηκαν, επίσης, μεγάλες καταστροφές, ενώ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 1.000. Παράλληλα, η Βόρεια Αφρική χτυπήθηκε βάναυσα από φυσικά φαινόμενα, καθώς στο Μαρόκο ο σεισμός των 6,9 Ρίχτερ ισοπέδωσαν την πρωτεύουσα. Με όλες τις λύπες και όλες τις χαρές, παγκοσμίως συνέβησαν διάφορα γεγονότα, τα οποία αποτυπώνονται στα φωτογραφικά κλικ αυτής της εβδομάδας.

Δε χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Κακοκαιρία Daniel – Η επόμενη μέρα, Λάρισα: Απεγκλωβισμός με ελπίδες άμεσου τέλους

Το δράμα των κατοίκων της Λάρισας κατέγραψε η κάμερα του Newsbeast. Στην αποστολή στη Θεσσαλία, το Newsbeast είδε από κοντά το δράμα των ανθρώπων που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται εν ριπή οφθαλμού και σας μετέδωσε την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Ξεκινώντας από τη Καρδίτσα και φτάνοντας μέχρι και τον Βόλο, σπίτια και επιχειρήσεις καταστράφηκαν από τη νεροποντή, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν. Στη φωτογραφία, ένα έφηβο κορίτσι απεγκλωβίζεται, κρατώντας τον ορό της στο χέρι, στη χούφτα μιας μπουλντόζας. Στο πλευρό της, έχει τους γονείς της, οι οποίοι την προστατεύουν όπως μπορούν.

Καρδίτσα: Ο θάνατος των ζώων

Φυσικά, έξω από το κάδρο δεν μπορεί να μείνει η τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελέστηκε στον Θεσσαλικό κάμπο. Χιλιάδες ζώα έμειναν αβοήθητα το βράδυ της επέλασης του «Daniel», με αποτέλεσμα να πνιγούν. Μέχρι στιγμής, τα περισσότερα ζώα έχουν απομακρυνθεί από την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας. Ωστόσο, παραμένει ο κίνδυνος μολύνσεων από τα πτώματα, τα οποία έμειναν εκεί για αρκετές μέρες, προκαλώντας δυσοσμία στην περιοχή και καθιστώντας ακατάλληλο για πόση το νερό.

Βόλος: Ανοίγουμε αύριο;

«Ανοίγουμε αύριο» γράφει αυτή η πινακίδα σε κατάστημα του Βόλου, όμως, αν και τόσο συγκεκριμένο, αυτό το αύριο παραμένει αόριστο. Στην τελευταία στάση της αυτοψίας στις πληγείσες περιοχές, το Newsbeast βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, όπου οι άνθρωποι προσπαθούν να βάλουν σε μια τάξη τη ζωή τους, ώστε αυτό το «αύριο» να είναι καλύτερο από το λασπωμένο «χθες».

Λιβύη: Ο Daniel συνέχισε το καταστροφικό του έργο

Πλημμύρες στη Λιβύη

Χωρίς να έχει κατευναστεί, το φαινόμενο της κακοκαιρίας Daniel έφτασε στις 11/09 στη Λιβύη, με ακόμα πιο καταστροφικές συνέπειες για τις χώρες της Βόρειας Αφρικής. Οι πόλεις Ντέρνα και Αλμπάιντα καταστράφηκαν ολοσχερώς, με τους νεκρούς, έως τώρα, να υπολογίζονται σε 1.000 και 100 αντίστοιχα. Παράλληλα, κάτοικοι ανέφεραν πως το νερό της βροχής έφτασε σε ύψος μέχρι και τους 5ους ορόφους πολυκαοικιών. Ίσως, οι ουρανοί να άνοιξαν, κυριολεκτικά.

Μαρόκο: 2.900 οι νεκροί των φονικών 6,9 Ρίχτερ

Σεισμός στο Μαρόκο

Οι φυσικές καταστροφές δεν σταμάτησαν στις πλημμύρες, όμως. Ένας μεγάλος σεισμός έλαβε χώρα στο Μαρόκο, της τάξεως των 6,9 Ρίχτερ, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε 2.901, ενώ 5.530 να είναι οι τραυματίες. Η πρωτεύουσα της χώρας καταστράφηκε ολοσχερώς, καθώς χιλιάδες κτήρια κατέρρευσαν σαν μια χάρτινη τραπουλόχαρτα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο σεισμός που συγκλόνισε το Μαρόκο είναι ο φονικότερος στη χώρα από το 1960.

Καταλονία: Διεκδικώντας την αυτονομία

Διαδηλωτές υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, καίνε σημαίες, καθώς φωνάζουν συνθήματα που ζητούν την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία, κατά τη διάρκεια της Εθνικής Ημέρας της Καταλονίας στη Βαρκελώνη. Η παραδοσιακή 11η Σεπτεμβρίου, που ονομάζεται «Diada», σηματοδοτεί την πτώση της καταλανικής πρωτεύουσας από τις ισπανικές δυνάμεις το 1714.

ΗΠΑ: Ξύπνησαν μνήμες της 9/11

Στην 22η επέτειο μνήμης του φονικότερου αεροπορικού δυστυχήματος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, χιλιάδες Νεοϋορκέζοι βρέθηκαν στο σημείο του μνημείου των Δίδυμων Πύργων, προκειμένου να τιμήσουν τις 3.000 ψυχές που έχασαν τη ζωή τους εκείνο το πρωί. Ήταν μεσημέρι, όταν στην Ελλάδα έγινε γνωστή η είδηση πως δύο αεροπλάνα έπεσαν πάνω στους Δίδυμους Πύργους, με τα πλάνα να έχουν μείνει χαραγμένα στις μνήμες των περισσότερων. Φέτος, 22 χρόνια μετά το φονικό δυστύχημα, ένα πελώριο ουράνιο τόξο εμφανίσθηκε πάνω από τη Νέα Υόρκη, αφήνοντας τον καθένα να σχηματίζει τη δική του άποψη σχετικά με το εάν ήταν τυχαία ή όχι η εμφάνισή του.