Ένας πρώην δάσκαλος από τη Φλόριντα θα οδηγηθεί στη φυλακή, επειδή κατείχε περισσότερες από 700 εικόνες υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Ο 49χρονος Shawn Christopher Fitzgerald καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκισης την Παρασκευή, ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα της 10ης δικαστικής περιφέρειας.

Σύμφωνα με το lawandcrime.com, οι ερευνητές έλαβαν μια πληροφορία από το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά που έδειχνε ότι ένας χρήστης στο KIK messenger ανέβασε ένα βίντεο με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στις 20 Φεβρουαρίου 2020. Το υλικό έδειχνε έναν άνδρα να κακοποιεί σεξουαλικά ένα κορίτσι, το οποίο ήταν περίπου 10 έως 12 ετών, όπως δήλωσαν οι αρχές.

Οι ερευνητές εντόπισαν τον χρήστη του KIK στο σπίτι του Fitzgerald στο Lakeland. Ο Fitzgerald είπε στους ερευνητές ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συνδέεται με τον λογαριασμό KIK ήταν η παλιά του, σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση.

Παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιούσε την εφαρμογή στο παρελθόν και ότι είδε εκεί υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στις ομάδες μηνυμάτων. Ο Fitzgerald, ωστόσο, δήλωσε ότι πήγαινε στο KIK μόνο για να ψάξει για πορνό ενηλίκων και ότι ποτέ δεν έψαξε για υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών ούτε ανέβασε τέτοιο περιεχόμενο σε οποιαδήποτε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Τον μαρτύρησε το κινητό του

Όταν, όμως, ο Fitzgerald άφησε τις Αρχές να κοιτάξουν το κινητό του τηλέφωνο, βρήκαν μια εφαρμογή, η οποία χρησιμοποιείται για την απόκρυψη δεδομένων. Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι τη χρησιμοποιούσε στο παρελθόν για να αποθηκεύει φωτογραφίες από την εξωσυζυγική του σχέση. Ωστόσο, ψάχνοντας τη συσκευή, οι ερευνητές βρήκαν πολύ παράνομο υλικό, στο οποίο ενήλικες κακοποιούσαν σεξουαλικά αγόρια και κορίτσια.

«Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο Fitzgerald κατείχε περισσότερες από 700 φωτογραφίες και βίντεο με παιδιά, ακόμη και βρέφη, τα οποία κακοποιούνταν σεξουαλικά από ενήλικες ή τα εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά», έγραψαν οι εισαγγελείς.

Ο Fitzgerald δίδασκε στο Λύκειο του Λέικλαντ. Ήταν, επίσης, διευθυντής νεολαίας στην Πρώτη Ενωμένη Εκκλησία Μεθοδιστών στην πόλη Μπάρτοου. Η ιατροδικαστική ανάλυση του κινητού του τηλεφώνου έδειξε ότι έβλεπε συστηματικά υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών κατά τη διάρκεια της καθημερινότητάς του, μεταξύ άλλων όταν δίδασκε, όταν ήταν λειτουργός νεολαίας, προπονητής και όταν πήγαινε σε εκδρομές, δήλωσαν οι αρχές.

«Ένας άνθρωπος, στον οποίο έχει ανατεθεί η εκπαίδευση και η καθοδήγηση τόσων πολλών παιδιών, που εργάζεται στενά μαζί τους, προδίδει αυτή την εμπιστοσύνη με έναν τόσο αποτρόπαιο τρόπο. Δυστυχώς, οι άνθρωποι που κατέχουν παιδική πορνογραφία είναι εκεί έξω, σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Polk, Grady Judd.