Σε μια εποχή που η εμφάνιση και η εικόνα παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην καθημερινότητα -κυρίως- των γυναικών, οι οποίες βασανίζονται μετρώντας μπουκιές και θερμίδες, η Leah Jane, αποφάσισε ότι είναι ευτυχισμένη έχοντας παραπάνω κιλά. Και όλα αυτά αφού πρώτα υποβλήθηκε σε επέμβαση για να χάσει βάρος.

Η νεαρή από το Δυτικό Σάσεξ, αφότου έχασε 57 κιλά και κατέβηκε -πολλά!- νούμερα στα ρούχα της, συνειδητοποίησε ότι ένιωθε καλύτερα με τον εαυτό της όταν είχε περισσότερα κιλά.

«Οι άνθρωποι δε μιλούν αρκετά για το πόση δουλειά πρέπει να κάνει κανείς πνευματικά για να νιώθει χαρούμενος με το σώμα του» λέει η 39χρονη στη Sun. «Τα πρότυπα ομορφιάς αλλάζουν συνέχεια και κατ’ επέκταση αλλάζει και ο ιδανικός σωματότυπος και τα ιδανικά μεγέθη. Αν λοιπόν κανείς αποφασίσει να κάνει ένα χειρουργείο απλά για να ταιριάζει σε αυτά τα πρότυπα, νομίζω ότι είναι τελικά επικίνδυνο. Γιατί κάτι τέτοιο να σε κάνει πιο ευτυχισμένο; Αν κάνεις χειρουργείο για απώλεια βάρους για να νιώσεις καλύτερα πνευματικά και με τον εαυτό σου, δεν θα πετύχει» επισημαίνει η Leah Jane.

«Πολλές φορές οι άνθρωποι μου στέλνουν μηνύματα και μου λένε ότι έκαναν το χειρουργείο που έκανα και εγώ και εξακολουθούν να μισούν το σώμα τους και το καταλαβαίνω» λέει η 39χρονη.

Μόλις στα 23 της χρόνια, η Τζέιν έκανε κοιλιοπλαστική για να αφαιρέσει το «χαλαρό δέρμα» που της «έμεινε» μετά τη σημαντική απώλεια βάρους που είχε πέντε χρόνια πριν. Δύο χρόνια αργότερα, έκανε ανόρθωση στήθους και στα 31 της έκανε επέμβαση σύσφιξης του δέρματος στους μηρούς.

Και ενώ, όπως αναφέρει η New York Post, προσπαθούσε με δίαιτες να αδυνατίσει από όταν ήταν μόλις 18 χρονών, όταν τελικά τα κατάφερε και έμεινε με «περιττό δέρμα» στο σώμα της, ένιωσε να καταστρέφεται η αυτοπεποίθησή της.

Εδώ και ενάμιση χρόνο, η Jane έκανε στροφή 180 μοιρών και προσπάθησε να πάρει βάρος. Η ίδια λέει ότι κυρίαρχο ρόλο σε αυτό έπαιξαν η ψυχοθεραπεία και διάφοροι λογαριασμοί online που ενθαρρύνουν την αυτοπεποίθηση. Μάλιστα έφτιαξε λογαριασμό στο TikTok, στον οποίο μιλά για το ταξίδι της, τόσο το σωματικό όσο και το πνευματικό και ήδη μετρά σχεδόν 36.000 followers.

Σε ένα από τα βίντεο, το οποίο μετρά σχεδόν 890.000 προβολές, η Jane επιχειρεί να «κανονικοποιήσει» τις «δίπλες» στην κοιλιά, δείχνοντας τις ραγάδες της και τον τρόπο που αλλάζει το σώμα της όταν κάθεται.

Πολλοί χρήστες, που συμμερίζονται την άποψή της για το body-positiveness, έσπευσαν να σχολιάσουν στο βίντεο της Jane: «Πόσο αλήθεια. Ας αγκαλιάσουμε το δέρμα που περισσεύει γύρω από τη μέση μας» σχολίασε κάποιος. «Είναι απολύτως φυσιολογικό. Και η αδερφή μου, που είναι μικροσκοπική και εγώ που είμαι κανονική έχουμε δίπλες όταν καθόμαστε» γράφει κάποια άλλη. «Σ’ ευχαριστώ, το χρειαζόμουν αυτό σήμερα. Υπάρχουν μέρες που παλεύω με τον εαυτό μου και ήθελα απλά μια υπενθύμιση ότι είμαστε όλοι όμορφοι» σχολίασε ένας τρίτος.

Σε άλλο βίντεό της, η Jane αναφέρεται σε ένα σχόλιο που της έγραψε κάποιος και έλεγε ότι είχε κάνει κοιλιοπλαστική αλλά εξακολουθούσε να μισεί την εμφάνισή του.

«Πίστευα ότι όταν έκανα την κοιλιοπλαστική θα κοιτούσα κάτω και θα έβλεπα το επίπεδο στομάχι μου και θα ένιωθα καταπληκτικά. Μη με παρεξηγήσετε, ήμουν πολύ ευχαριστημένη από τη δουλειά των γιατρών, οι οποίοι αφαίρεσαν όλο αυτό το δέρμα και μου έδωσαν ένα όντως επίπεδο στομάχι. Ήμουν χαρούμενη αλλά εξακολουθούσα να μισώ το σώμα μου και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί» περιγράφει η Jane στο βίντεό της, επισημαίνοντας ότι οι δίαιτες και οι αισθητικές επεμβάσεις δεν ισοδυναμούν με ένα υγιές σώμα. Αντίθετα, όπως λέει «οι άνθρωποι πρέπει να δουλέψουν με το μυαλό τους για να είναι ευτυχισμένοι».

Η Jane μιλά και για τη διατροφική της διαταραχή και τη δυσμορφία που ανέπτυξε στο σώμα της μετά τα χειρουργεία και λέει ότι εξακολουθούσε να «απεχθάνεται» την εικόνα της. «Κάθε μέρα μισούσα τον εαυτό μου και ήθελα να αλλάξω το πώς έμοιαζα. Μπορώ πλήρως να νιώσω τους ανθρώπους που μετά τα χειρουργεία μου λένε ότι εξακολουθούν να μισούν το σώμα τους. Δεν έχει σημασία το πώς είναι το σώμα σου αλλά το πώς το βλέπεις εσύ. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις το σώμα σου» λέει η Jane.

«Είμαι πιο χαρούμενη με το σώμα μου όπως είναι τώρα από ό,τι ήμουν ποτέ και έχω περισσότερα κιλά από όσα είχα εδώ και καιρό» εξηγεί.

Και πάλι οι followers της της δίνουν συγχαρητήρια και μοιράζονται τις δικές τους εμπειρίες.

«Μπορούμε να ελέγξουμε τις σκέψεις μας και δεν είναι εύκολο να αλλάξουμε αλλά είναι εφικτό να μάθεις να μη μισείς το σώμα σου. Γι’ αυτό επιμένω στην αποδοχή. Το να είσαι πιο αδύνατος δε σημαίνει ότι είσαι απαραίτητα και πιο ευτυχισμένος» τονίζει η 39χρονη.