Εκείνα τα πρωινά που είναι γεμάτα με υποχρεώσεις και ο χρόνος για την παρασκευή ενός δυναμωτικού πρωινού είναι ελάχιστος, ένα υγιεινό smoothie μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε χωρίς να ξοδεύετε πολύ χρόνο στην κουζίνα, και ταυτόχρονα να σας κρατήσει χορτάτες για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στην ημέρα. Και αν, μάλιστα, προετοιμάζετε τα συστατικά του smoothie σας από πριν, τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τα ρίξετε σε ένα μπλέντερ και να τα ανακατέψετε. Τόσο εύκολα!

Smoothie

Το υγιεινό και ευέλικτο smoothie για δυναμωτικό πρωινό

Η συνταγή που αποκαλύπτει το mindbodygreen.com είναι βασισμένη στο πρωινό smoothie που παρασκευάζει τις ημέρες που βιάζεται ο παθολόγος και ειδικός στην υγεία του εντέρου Vincent Pedre, M.D. Αν και η ακριβής συνταγή του Pedre ποικίλλει από μέρα σε μέρα, περιλαμβάνει πάντα ένα υγιεινό μείγμα φυτικών ινών, πρωτεϊνών και υγιεινών λιπών. Συμπεριλαμβάνει, επίσης, μερικά πρόσθετα, όπως η σκόνη moringa, μια υπερτροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες που μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην πέψη -μια πρόσφατη μελέτη, μάλιστα, σε ποντίκια διαπίστωσε ακόμη ότι η σκόνη των φύλλων moringa μπορεί να βελτιώσει τα βακτήρια του εντέρου.

Πώς να παρασκευάσετε το smoothie που μπορεί να σας κρατήσει χορτάτες για πολλές ώρες

Τα συστατικά που θα χρειαστείτε για να το παρασκευάσετε είναι 1 μερίδα πρωτεΐνη σε σκόνη, 1 φλιτζάνι του τσαγιού βατόμουρα, 1 φλιτζάνι πρασινάδα (σπανάκι, λάχανο κ.λπ.), 1 κουταλιά της σούπας σπόρους κάνναβης, μισό φλιτζάνι ξηρούς καρπούς της επιλογής σας (πεκάν, μακαντάμια κ.λπ.), 1 κουταλιά της σούπας σκόνη moringa, 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα επιλογής (μη διστάσετε να προσθέσετε περισσότερο ανάλογα με τη συνοχή που επιθυμείτε). Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απολαύστε αμέσως!

Smoothie

Το υπέροχο με τα smoothies, σημειώνει ο Pedre, είναι ότι είναι πολύ ευέλικτα. Αν λοιπόν δεν θέλετε να φάτε πεκάν ένα πρωί, αντικαταστήστε τα με αμύγδαλα, ενώ στη θέση της σκόνης πρωτεΐνης μπορείτε να βάλετε βούτυρο ξηρών καρπών. Κάθε μέρα μπορείτε να βάζετε και ένα διαφορετικό συστατικό για να υπάρχει ποικιλία στη γεύση σας και έτσι να μην το βαρεθείτε ποτέ!