Αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καταπολεμήσετε ή να προλάβετε τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές που δημιουργούνται γύρω από τα μάτια αυτός δεν είναι άλλος από τα τρία θαυματουργά συστατικά που ακολουθούν παρακάτω. Αναζητήστε τα στα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε και απολαύστε τα αποτελέσματά τους.

Βιταμίνη C

Από τα πιο λατρεμένα συστατικά των ειδικών, όταν πρόκειται για την προστασία όχι μόνο της περιοχής κάτω από τα μάτια, αλλά και όλης της επιδερμίδας. Η βιταμίνη C είναι ένα από τα πιο δυνατά αντιοξειδωτικά συστατικά, η οποία αναφορικά με τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες λειτουργεί τόσο προληπτικά, όσο και ενάντια στις ήδη υπάρχουσες, καθώς μπορεί να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.

Ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος και κάθε ηλικία, ενώ η καταλληλότερη στιγμή μέσα στην ημέρα για να την εφαρμόσετε κάτω από τα μάτια σας είναι το πρωί. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι δεν μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και το βράδυ.

Ρετινόλη

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά αντιγηραντικά συστατικά και με εντυπωσιακά οφέλη για τις επιδερμίδες με ακμή, η ρετινόλη έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπητά συστατικά για την περιποίηση του προσώπου. Αυτό που κάνει στην ουσία η ρετινόλη, που δεν είναι κάτι άλλο πέρα από την ενεργή μορφή της βιταμίνης Α, είναι να «ξεγελάει» τα κύτταρα, δίνοντάς τους την εντύπωση ότι είναι νεότερα, με αποτέλεσμα να «δουλεύουν» πιο γρήγορα για την δημιουργία ενός λαμπερού και φρέσκου προσώπου χωρίς ρυτίδες.

Υαλουρονικό οξύ

Το συγκεκριμένο φυσικό συστατικό του δέρματος, βοηθάει στην επιπλέον ενυδάτωσή του, ενώ προσφέρει περισσότερη ελαστικότητα και αντοχή, εμποδίζοντας την εμφάνιση νέων ρυτίδων και μειώνοντας τις ήδη υπάρχουσες. Ο πολυσακχαρίτης που βρίσκεται έτσι κι αλλιώς στον οργανισμό μας θεωρείται ως ένα ελιξίριο νεότητας.