Ο καθαρισμός του φούρνου είναι ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι για την νοικοκυρά, γι’ αυτό απαιτούνται και σκληρά χημικά. Χρησιμοποιήστε ακίνδυνα υλικά όπως αλάτι, σόδα, και Borax.

Βάλτε δύο κουταλιές σούπας υγρό σαπούνι, δύο κουταλιές Borax, ανακατέψτε το και φυλάξτε το σε ένα πλαστικό μπουκάλι ψεκάσματος. Με το μείγμα αυτό μπορείτε να ψεκάζετε το φούρνο και να τα αφήνετε 20 λεπτά. Μετά τρίψτε τον.

Αν τρέξουν λάδια, λίπη ή υγρά κατά το μαγείρεμα στο φούρνο σας, καθαρίστε τα αμέσως, πριν προλάβουν να καούν, οπότε δε θα χρειαστεί να καταφύγετε στα τοξικά σπρέι.

Αν σας έπεσε φαγητό καθόσον ο φούρνος είναι ακόμα ζεστός, απλώστε ένα στρώμα αλάτι και σόδα μαγειρικής, επάνω τους. Αν έχουν ξεραθεί βρέξτε τα λίγο πριν. Όταν κρυώσει ο φούρνος ξύστε τα σημεία εκείνα και πλύνετε τα μετά.

Πηγή: neadiatrofis.gr