Τι μας λέει ο καθρέφτης μας όταν κοιταζόμαστε

Η άσκηση του καθρέφτη και πώς θα μας βοηθήσει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας


ΓΥΝΑΙΚΑ
12:23
27/09/2019
Τι μας λέει ο καθρέφτης μας όταν κοιταζόμαστε
2
loading

Πώς είναι οι σχέσεις σας με το είδωλό σας; Με αυτό που βλέπετε στον καθρέφτη σας; Περνάτε φευγαλέα, αποφεύγετε με τρόμο κάθε αντανάκλαση της φιγούρας σας, ή είστε ένας σύγχρονος Νάρκισσος, ερωτευμένος με τον εαυτό του και όταν τελικά κοιτάτε, τι βλέπετε;

Είναι μία από τις πιο δύσκολες σχέσεις, αυτή που σκιαγραφείται μέσα στον καθρέφτη.

Σε αυτή τη συνάντηση ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτό που νιώθουμε ότι είμαστε, με αυτό που φαίνεται έξω και με αυτό που θέλουμε να γίνουμε.

Συνήθως ο καθρέφτης μας έχει πολύ αυστηρή, περιφρονητική φωνή, είναι επικριτικός και μας κάνει να νιώθουμε ανεπαρκείς και ανάξιοι να αγαπηθούμε.

Μπορούμε όμως να το αντιστρέψουμε όλο αυτό και να καταφέρουμε να «κάνουμε ειρήνη» με το πρόσωπο που βλέπουμε στον καθρέφτη;

Μπορούμε να κάνουμε τις συναντήσεις μας μπροστά στον καθρέφτη ενέσεις αγάπης και αποδοχής του εαυτού μας;

Μπορούμε, με μια diy ψυχοθεραπευτική άσκηση που θα μας βοηθήσει να αντιστρέψουμε τα αρνητικά συναισθήματα για τον εαυτό μας και να επιτρέψουμε και στους άλλους να μας θαυμάσουν και να μας αγαπήσουν.

Ξεκινάμε το πρωί, μπροστά από έναν καθρέφτη. Κοιτάζουμε βαθιά και σταθερά στα μάτια τον εαυτό μας και επαναλαμβάνουμε αρκετές φορές: «Σ'αγαπώ, σ'αγαπώ πραγματικά», αναπνέουμε σταθερά και ήρεμα και επαναλαμβάνουμε μαζί με το όνομά μας: «Ελένη, σ'αγαπώ»

Παρατηρούμε το πώς νιώθουμε, δεν κάνουμε κριτική στον εαυτό μας, παρά το ότι ο αυστηρός κριτής μας χλευάζει γιατί ασχολούμαστε με «χαζομάρες» και δεν πάμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Η άσκηση γίνεται ολοένα και πιο εύκολη και κάθε μέρα ερχόμαστε πιο κοντά σε αυτό που νιώθουμε, ξεπερνώντας την αμηχανία, τη ντροπή και βάζοντας στη σίγαση τον «εσωτερικό κριτή».

Αν κάνουμε την άσκηση για κάποιες ημέρες, όλες τις φορές που θα βρεθούμε μπροστά από καθρέφτη, θα νιώσουμε μία πρωτόγνωρη βαθιά αγάπη και αποδοχή για τον εαυτό μας και μπορεί να ακολουθήσουν ευχάριστες ανατροπές στη ζωή.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Τελευταία ειναι αληθεια

  δεν εχω πολλα παρε δωσε μαζι του
  Παλαιοτερα μου έλεγε πολλα
  Οπως φτου σου κοπελαρα μου κουκλα εισαι καλλονή και αλλα τετοια πολλα
  Αλλα τωρα δεν μου πολυ αρεσουν αυτα που μου λεει και ετσι εχουμε κοψει τις πολλες επαφες
  Τυπικες ειναι πλεον οι σχεσεις μας
  Γιατι με το που μου λεει κατι
  μου ανεβαζει το αιμα στο κεφαλι
  Παρ οτι οι γυρω μου κανουν κοπλιμέντα και μιλουν με κολακευτικα λογια
  Ο καθρέφτης εχει μουλαρωσει και δεν μου λεει
  ουτε μια καλη κουβεντα ο ατιμος

 2. avatar Στην

  Πραγματικότητα,το πρώτο που μας δείχνει, είναι τον εαυτό μας.Ολα τα άλλα,με την πάροδο του χρόνου, δυστυχώς, όσα βαψ ,και καλλυντικά,και γυμναστήρια να κάνουμε,τα χρόνια μας είναι περιορισμένα,και αν δεν δίνουμε αγάπη προς τον πλησίον μας,και υπομονή,και υποχωρητικότητα,θα είναι πάντα πικρά.Και θα φτιάχνουμε τον εαυτό μας,και θα τον περιποιουμε,αλλά,υπάρχουν και ανώτερες αξίες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει