Οι γυναίκες της Ανατολής φημίζονται για τα μυστικά ομορφιάς τους. Αξιοποιώντας τους ντόπιους «θησαυρούς» δηλαδή διάφορα υλικά με ευεργετικές ιδιότητες που παράγουν στις χώρες τους, γίνονται ομορφότερες με φυσικό τρόπο.

Μπορείτε λοιπόν κι εσείς να φέρετε την Ανατολή στο σπίτι σας, αγοράζοντας από καταστήματα με ανατολίτικα είδη τα παρακάτω «μαγικά φίλτρα».

Χέννα: Πρόκειται για τη σκόνη που δημιουργούν τα φύλλα ενός μικρού δέντρου. Στην Ινδία, θεωρείται ότι προστατεύει από το κακό μάτι.

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να βάψετε τα μαλλιά σας, χωρίς να τα επιβαρύνετε. Επιπλέον, τα πράσινα φύλλα της βοηθούν στα σπυράκια χωρίς να μένουν ουλές, στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής για τα παράσιτα και την πιτυρίδα, στα ούλα και στο δέρμα για να το καταπραΰνουν από τα εγκαύματα που… αφήνει ο ήλιος.

Μαύρο σαπούνι: Πρόκειται για ένα σκούρο, παχύ και απαλό σαπούνι με κρεμώδη υφή, το οποίο είναι ιδανικό για βαθύ καθαρισμό του σώματος. Βέβαια, οι ειδικοί συνιστούν να μην χρησιμοποιείται συχνά.

Ακάρ Φασί: Πρόκειται για ένα είδος αργίλου σε σκόνη που χρωματίζει υπέροχα τα χείλη δίνοντας ένα βαθύ φυσικό χρώμα. Αρκεί να βρέξετε ελαφρώς το δάχτυλό σας και να βάλετε πάνω μικρή ποσότητα σκόνης. Εφαρμόστε το στα χείλη σας και θα το λατρέψετε!

Σουέκ: Προέρχεται από τον φλοιό καρυδιάς και είναι το καλύτερο για τη λεύκανση των δοντιών. Μπορεί να είναι δυσεύρετο όμως αν το… πετύχετε, να είστε σίγουρες για λαμπερά και λευκά δόντια.

Αιθέρια έλαια: Είναι ιδιαίτερα γνωστά και σε διάφορες παραλλαγές και μυρωδιές, έχουν πολλαπλές χρήσεις. Χρησιμοποιήστε τα στο μπάνιο σας ή ως αρωματικά και συμβουλευτείτε για τις ιδιότητες του κάθε ελαίου, για να βρείτε το κατάλληλο.