Σας αρέσει η γεύση της καρύδας και αγαπάτε τα γλυκά; Τότε το γλυκό καρύδας είναι η κατάλληλη επιλογή. Φτιάξτε το και δεν θα χάσετε!

Υλικά
Για την κρέμα
50 γρ. καρύδα
2 κουτιά γάλα καρύδας
2 ζελατίνες
500 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το παντεσπάνι
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουτ. σούπας μπέικιν
5 αβγά
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού λικέρ πικραμύγδαλο (αμαρέτο) ή βανίλια

Εκτέλεση
Για την κρέμα
Χτυπάμε την καρύδα με το γάλα καρύδας. Αφού λιώσουν οι ζελατίνες (προσοχή να μη βράσουν) αναμειγνύουμε. Στη συνέχεια χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει σαντιγί και ανακατεύουμε τις δύο κρέμες μαζί με τη ζάχαρη άχνη.

Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το λικέρ και αναμειγνύουμε. Στρώνουμε σε ταψί λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για να φουσκώσει. Το βγάζουμε, το κόβουμε σε στρώσεις και απλώνουμε πάνω την κρέμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Πηγή: myworld