Ζουμερή σοκολατόπιτα με φέτες μπανάνας και λικέρ κράνων!

Συστατικά

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (70% κακάο κατά προτίμηση)
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
180 γρ. βούτυρο
120 γρ. καστανή ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
3 κ.σ. λικέρ κράνων
2 κ.σ. κακάο σκόνη
1 μεγάλη μπανάνα κομμένη σε φέτες

Οδηγίες

Σπάμε σε κομμάτια την σοκολάτα, την λιώνουμε σε bain-marie και την ρίχνουμε στο mixer bowl με το βούτυρο, τη ζάχαρη, 1 κ.σ. κακάο και το λικέρ σε μέτρια ταχύτητα.

Σπάμε τα αυγά προσθέτοντάς ένα-ένα στο μείγμα και μόλις ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Στο μεταξύ αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί (18 x 25 εκ.).
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κακάο το ταψάκι και ανακινούμε για να κολλήσει στα τοιχώματα.

Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και προσθέτουμε τις φέτες μπανάνας ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ώστε το μείγμα να καλύψει τις φέτες.

Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις στους 180°C.
Η σοκολατόπιτα πρέπει να είναι λίγο υγρή στο εσωτερικό της, οπότε βυθίζουμε μια οδοντοφλυφίδα και αν βγει σχετικά καθαρή, η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη.

Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: sintagespareas.gr