Οι καλοκαιρινές διακοπές του μεγάλου κεφαλαίου είναι ό,τι ακριβώς θα περίμενε κανείς: πολυτέλεια, ιδιωτικότητα και γερές δόσεις υπερβολής.

Όσο για το κόστος, οι περισσότεροι δεν μπορούν καν να το συλλάβουν.

Η κλειστή αυτή κοινότητα του ελίτ τουρισμού σαλπάρει με τα γιοτ της για την Ίμπιζα, λιάζεται σε τροπικούς παραδείσους και ιδιωτικά νησιά ή παρτάρει μέχρι πρωίας στο Σαν Τροπέ.

Άλλοι πάλι απολαμβάνουν την Dom Pérignon τους μέσα στα ιδιωτικά τζετ, με κατεύθυνση προορισμούς που οι υπόλοιποι μόνο να ονειρευτούν μπορούν.

Για το κλαμπ των εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων το να χαλαρώνεις δίπλα στον Ρίτσαρντ Μπράνσον στο Necker Island δεν είναι εξάλλου τρέλα, αλλά πεζή πραγματικότητα.

Αυτό το 1% του κόσμου αναζητεί αποκλειστικότητα και εκλέπτυνση, αλλά και αυθεντικές εμπειρίες με νόημα. Πού τις βρίσκει όμως;

Οι Jack Ezon της Ovation Vacations και Anne Scully της McCabe World Travel αποκαλύπτουν κάποιους από τους προορισμούς της αριστοκρατίας, εκεί που όλα είναι δυνατά για τον άνθρωπο που έχει μεγάλες απαιτήσεις.

Και είναι διατεθειμένος να τις πληρώσει ακριβά…

Aman Sveti Stefan – Μαυροβούνιο

Ένα resort έχει καταλάβει ένα φρούριο του 15ου αιώνα σε ένα ιδιωτικό νησάκι της Αδριατικής, προσφέροντας ανέσεις και πολυτέλειες με τη σέσουλα. Τα 80 στρέμματα του ξενοδοχείου παρέχουν 3 ιδιωτικές παραλίες με ροζ αμμουδιές, αλλά και επιλογές δωματίων σύμφωνα με το επίπεδο ιδιωτικότητας που αναζητείς.

Περίφημο ησυχαστήριο της ευρωπαϊκής ελίτ, έχει καμάρι τις διώροφες σουίτες με τις ιδιωτικές πισίνες και την απίθανη θέα, όπου βραβευμένοι σεφ ετοιμάζουν επιτόπου τα εκλεκτά εδέσματα. Μιλάμε φυσικά για διαμονή που ξεκινά από τα 4.000 ευρώ τη βραδιά…

Gladden Private Island – Μπελίζ

Για όσους δεν θέλουν να μοιράζονται τον εξωτικό παράδεισο με άλλους, υπάρχει ένα resort στις ακτές του Μπελίζ που είναι στην ουσία ένας προσωπικός παιδότοπος. Το επίπεδο απομόνωσης που προσφέρει για 2-4 ανθρώπους κάθε φορά είναι τέτοιο που όλο το προσωπικό αποσύρεται σε γειτονικό νησάκι και έρχεται με ταχύπλοα εδώ κάθε φορά που θα κληθεί από τους πελάτες.

Μέσα στους προστατευόμενους κοραλλιογενείς υφάλους της Καραϊβικής Θάλασσας υπάρχει λοιπόν ένας μυστικός παράδεισος που λειτουργεί ως ερημητήριο για την πλουτοκρατία. Έχει φτιαχτεί για να φιλοξενεί ένα ζευγάρι, δίνοντας απλώς τη δυνατότητα και για 2 ακόμα φίλους. Όσο για τις τιμές, ξεκινούν από τα 3.500 ευρώ τη βραδιά…

Belmond Grand Hibernian – Ιρλανδία

Δεν προτιμούν όλοι οι πλούσιοι τις τροπικές Εδέμ του πλανήτη. Όπως αποκαλύπτει ο Jack Ezon, η αγαπημένη απόδραση της ελίτ που δεν αγαπά τη θάλασσα είναι ένα τρένο. Κι ενώ 7 μέρες μέσα σε βαγόνι δεν μοιάζουν ακριβώς ο ορισμός της πολυτέλειας, αυτό δεν ισχύει όταν μιλάμε για το Belmond Grand Hibernian.

Οι ανέσεις ξεχωρίζουν εδώ και το ταξίδι μοιάζει βγαλμένο από τους πολυτελείς συρμούς μιας άλλης εποχής. Αυτή η exclusive ξενάγηση στις φυσικές ομορφιές της Ιρλανδίας είναι το μεγάλο μυστικό της ευρωπαϊκής άρχουσας τάξης, με τις τιμές να φτάνουν ακόμα και τα 10.000 ευρώ το άτομο.

Soneva Jani Resort – Μαλδίβες

Ακόμα και οι Μαλδίβες, το απόλυτο συνώνυμο της πολυτέλειας, φιλοξενούν ακόμα πιο ιδιωτικές καταστάσεις. Σε ένα λοιπόν από τα χίλια νησάκια του συμπλέγματος θα βρει κανείς το γνώριμο σκηνικό της θαλασσινής μαγείας, μόνο που εδώ τα μπανγκαλόους πάνω στο νερό δεν είναι καν το μεγάλο ατού.

Αυτά κοστίζουν εξάλλου γύρω στα 3.000-4.000 ευρώ τη βραδιά και έχουν συνεχώς κόσμο. Σε ένα από τα 5 νησάκια του ξενοδοχείου θα συναντήσει ωστόσο κανείς τις ευρύχωρες βίλες που από 13.000 ευρώ τη βραδιά εγγυώνται το είδος της πολυτέλειας και της ιδιωτικότητας που αναζητεί η ελίτ. Εδώ φτάνεις εξάλλου αποκλειστικά με 45 λεπτά πτήσης με υδροπλάνο, για να μη σε ενοχλήσει τίποτα και κανείς.

Tswalu Kalahari – Νότια Αφρική

Αν είναι να αφήσει κατά μέρος τις λευκές ακρογιαλιές για χάρη της αφρικανικής περιπέτειας, στο Tswalu Kalahari θα κάνει το σαφάρι του ο κροίσος. To resort είναι θρονιασμένο πάνω στη μεγαλύτερη ιδιωτική έκταση για κυνήγι της χώρας, καταλαμβάνοντας πάνω από 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα σαβάνας, φέρνοντας τον τουρίστα σε επαφή με τα περισσότερα είδη άγριας ζωής της Μαύρης Ηπείρου.

Τα 500 ευρώ τη βραδιά το μόνο που μπορούν να σου εξασφαλίσουν εδώ είναι ύπνο έξω στην ύπαιθρο! Ο κροίσος θα προτιμήσει ένα κεραμίδι κάτω από το κεφάλι του. Και στο Tswalu το κεραμίδι είναι η πολυτέλεια η ίδια. Από 3.000 ευρώ τη βραδιά, απολαμβάνεις πικνίκ με σαμπάνια δίπλα σε ελέφαντες, ιδιωτικά παρατηρητήρια άγριας ζωής και ένα επίπεδο ζωής που θα ζήλευε και πεντάστερο ξενοδοχείο…

Borgo Santo Pietro – Ιταλία

Φανταστείτε μια ιδιωτική έκταση 300 στρεμμάτων στην πανέμορφη εξοχή της Τοσκάνης, μέσα σε γραφικούς αμπελώνες και βιολογικούς οπωρώνες. Απ’ όπου προμηθεύονται καθημερινά τις πρώτες ύλες τα δύο εστιατόρια του resort, βραβευμένα αμφότερα με 2 αστέρια Michelin! Αυτός ο παράδεισος της γαστριμαργίας είναι ένα ακόμα μυστικό της ευρωπαϊκής ελίτ, ένα πεντάστερο boutique hotel που στεγάζεται σε μια έπαυλη του 13ου αιώνα.

Ο πλούσιος απολαμβάνει exclusive γαστρονομικές εμπειρίες, προσωποποιημένες ξεναγήσεις και βόλτες με ελικόπτερο στην ιταλική ύπαιθρο. Εδώ «προσκυνούν» οι μεγιστάνες στις ιδιωτικές βίλες, διαθέσιμες σε τιμές που ξεκινούν από τα 3.000 ευρώ τη βραδιά…

St. Regis Bora Bora Resort – Ταϊτή

Ξανά ένας ιδιωτικός τροπικός παράδεισος όπου τα πανέμορφα μπανγκαλόους πάνω στο νερό, τα μεγαλύτερα του Νότιου Ειρηνικού μάλιστα, περνούν απαρατήρητα από τον κροίσο. Ο οποίος θα αφήσει την πολυκοσμία για τους κοινούς θνητούς και θα αποτραβηχτεί σε κάποια από τις exclusive βίλες του resort, που ξεπερνούν τα 17.000 ευρώ τη βραδιά.

Εδώ έχεις απαράμιλλες ανέσεις σε 24ωρη βάση, ακόμα και αποκλειστική πρόσβαση σε κάποιο από τα 4 εστιατόρια του ξενοδοχείου. Το οποίο έχει ρίξει όλο το βάρος στην ολοήμερη υπηρεσία μπάτλερ, ώστε να μη χρειαστεί να κάνει τίποτα μόνος του ο πελάτης με το πολύ χοντρό πορτοφόλι…