Σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από τον Βόλο, ο Άγιος Λαυρέντιος είναι ένα ορεινό χωριό του δυτικού Πηλίου, με μεγάλη ιστορία και ρίζες που φτάνουν στην εποχή της τουρκοκρατίας. Η παράδοση λέει πως το όνομα του χωριού συνδέεται με τη Μονή του Αγίου Λαυρεντίου, που είχε χτιστεί σε κοντινή απόσταση, από βενεδικτίνους μοναχούς, τον 11ο αιώνα. Μετά την εγκατάλειψη του μοναστηριού, τον 14ο αιώνα χτίστηκε στη θέση του ορθόδοξη μονή από τον όσιο Λαυρέντιο.

Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 600 μέτρων, ανάμεσα στα χωριά Δράκεια και Άγιος Γεώργιος. Κοντά του ρέει ο χείμαρρος Βρύχωνας.

Οι εικόνες από το χωριό παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Τα ανακαινισμένα αρχοντικά συμβάλλουν στη δημιουργία αυθεντικής ατμόσφαιρας ενώ ολόκληρος ο οικισμός μοιάζει με ανοιχτό μνημείο πηλιορείτικης τέχνης. Καλντερίμια και κρήνες συμπληρώνουν το τοπίο ενώ στη γραφική πλατεία του χωριού χτυπά η καρδιά της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών του.

Τα τελευταία χρόνια ο Άγιος Λαυρέντιος αναπτύσσεται και τουριστικά, διατηρώντας ωστόσο ακέραιο τον πηλιορείτικο χαρακτήρα του.

ΑΓΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΠΗΛΙΟ ΑΓΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΠΗΛΙΟ ΑΓΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΠΗΛΙΟ ΑΓΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΠΗΛΙΟ ΑΓΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΠΗΛΙΟ ΑΓΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΠΗΛΙΟ ΑΓΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΠΗΛΙΟ ΑΓΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΠΗΛΙΟ