Από τα διαστημόπλοια, τους καρχαρίες, ακόμη και τα διαμάντια, η έμπνευση για τη δημιουργία νέων και καινοτόμων projects στο design των σούπερ γιοτ μπορεί να προέρχεται από οπουδήποτε. Και αυτό το νέο σχέδιο εμπνευσμένο από την ιδέα του ηφαιστείου, που φέρει την υπογραφή του Anthony Glasson του στούντιο σχεδιασμού M51, μοιάζει να έχει τη δυνατότητα να είναι πραγματικά… εκρηκτικό.

Με μήκος 80 μέτρων το Forge έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με τη σιλουέτα ενός ηφαιστείου στο νερό, με το αποτέλεσμα να είναι αρκετά δραματικό. Κατασκευασμένη από αλουμίνιο, η υπερκατασκευή διακρίνεται για το σχήμα πυραμίδας, ενώ διαθέτει μαύρο και πορτοκαλί εξωτερικό και ένα χαλύβδινο κύτος.

Το κόστος μπορεί να αγγίξει τα 100 εκατ. δολάρια

Σουπέργιοτ εμπνευσμένο από ηφαίστειο

Με εκτιμώμενη τιμή έως και 100 εκατομμύρια δολάρια, το σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 επισκέπτες στις οκτώ σουίτες του. Διαθέτοντας αναδιπλούμενα μπαλκόνια, καθώς και ένα κατάστρωμα γέφυρας αλλά και μια πισίνα, το Forge είναι όσο πιο εντυπωσιακό γίνεται.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το CNN Travel, το ιδιαίτερο σχήμα του σκάφους διαθέτει θολωτές οροφές στο sky lounge, ένα από τα πολλά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του.

Οι επισκέπτες θα μπορούν, επίσης, να επωφεληθούν από ένα health club, το οποίο θα περιλαμβάνει πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και σάουνα.

Ψυχαγωγία εν πλω

Σουπέργιοτ εμπνευσμένο από ηφαίστειο

Όσον αφορά την ψυχαγωγία, το σκάφος θα διαθέτει το δικό του ιδιωτικό κινηματογράφο, με ειδικό χώρο VR, καθώς και ένα γκαράζ γεμάτο με μια σειρά από θαλάσσια παιχνίδια, όπως τζετ σκι, εξοπλισμό για extreme sports και εξοπλισμό για scuba και snorkeling.

Εξοπλισμένο με ένα υβριδικό σύστημα πρόωσης ντίζελ-ηλεκτρικής ενέργειας, το σκάφος θα έχει εμβέλεια περίπου 5.000 ναυτικά μίλια (περίπου 8.046 χιλιόμετρα).

Αν και προς το παρόν πρόκειται απλώς για μια ιδέα, το υπερπολυτελές σκάφος πιθανότατα θα χρειαστεί περίπου δυόμισι έως τρία χρόνια για να κατασκευαστεί, σύμφωνα με τον Glasson. Και παρόλο που δεν έχει υπάρξει ακόμη «σοβαρό» ενδιαφέρον από αγοραστές, το concept έχει συγκεντρώσει μεγάλη προσοχή από τότε που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του μήνα.

Σουπέργιοτ εμπνευσμένο από ηφαίστειο

Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός έρχεται λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη του φουτουριστικού superyacht concept Solar Express της Glasson, εμπνευσμένο από την ταινία του 2004 «The Polar Express».

Εν τω μεταξύ, το ιταλικό στούντιο Gabriele Teruzzi Yachts & Design, αποκάλυψε νωρίτερα φέτος το concept Stella del Sud, μήκους 110 μέτρων, εμπνευσμένο από το διάσημο διαμάντι 128 καρατίων της Cartier.