Αλλαγές στους Όρους Κοινότητας προχώρησαν το Facebook και το Instagram, με στόχο να δείξουν ότι τάσσονται κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Συγκεκριμένα, πλέον απαγορεύεται η χρήση περιεχομένου που ζητάει ή προσφέρει γυμνές εικόνες, σεξ ή σεξουαλικούς συντρόφους ή σεξουαλικές συζητήσεις μέσω συνομιλίας, ενώ απαγορεύεται ακόμα και η χρήση emojis με σεξουαλικό υπονοούμενο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η νέα οδηγία δεν αφορά μεμονωμένα emojis, όπως το ροδάκινο και η μελιτζάνα, αλλά η χρήση τους σε συζητήσεις σεξουαλικού τύπου.

Επιπλέον, απαγορεύεται η χρήση emoji για την κάλυψη γυναικείων θηλών, γεννητικών οργάνων και γυμνών οπισθίων απαγορεύεται, καθώς και κάθε link ή πληροφορία που οδηγεί σε πορνογραφικό ή γενικότερα ενήλικο περιεχόμενο.

Σε όλες τις περιπτώσεις θα υπάρχει σε πρώτο βαθμό προειδοποίηση, ενώ όσοι δεν συνετιστούν θα δουν τους λογαριασμούς τους να καταργούνται.

Μοναδική εξαίρεση θα είναι η χρήση πλατφορμών  «για τη συζήτηση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σεξουαλική βία και την εκμετάλλευση».