Η Google επενδύει στη ρομποτική τεχνολογία

Προχώρησε στη χρηματοδότηση μιας startup εταιρείας


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
12:50
10/04/2014
Η Google επενδύει στη ρομποτική τεχνολογία
loading

Στη χρηματοδότηση μιας startup εταιρείας που ασχολείται με τη ρομποτική, προχώρησε η Google.

Η εταιρεία μεγαθήριο της τεχνολογίας και διαδικτύου ήταν μεταξύ των επενδυτών που κατέβαλαν 2 εκατ. δολάρια για την εταιρεία Savioke που εδρεύει στη Σίλικον Βάλεϊ. Η Savioke δεν έχει παρουσιάσει ακόμη κάποιο προϊόν στην αγορά, αλλά έχει γνωστοποιήσει ότι εντός του έτους θα ξεκινήσει δοκιμές για προϊόντα της.

Τον τελευταίο ένα χρόνο, η Google έχει εξαγοράσει άλλες οκτώ εταιρείες που ασχολούνται με τον τομέα της ρομποτικής.

Η Savioke ιδρύθηκε μόλις πέρυσι. Ωστόσο, ο επικεφαλής της, Στιβ Κάζινς, διαθέτει εμπειρία στο χώρο, έχοντας εργαστεί για τη δημιουργία του εικονιζόμενου ρομπότ PR2, μιας μηχανής που πραγματοποιεί δοκιμές σε κώδικα λογισμικού.

«Πιστεύουμε ότι έχει φτάσει η ώρα που τα ρομπότ θα πρέπει να αναπτυχθούν ευρέως στην αγορά των υπηρεσιών» τόνισε ο Στιβ Κάζινς στο BBC.

«Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να αποκαλύψουμε τα σχέδιά μας, αλλά πιστεύουμε ότι η τεχνολογία είναι πλέον ώριμη ενώ η αγορά παραμένει ανεκμετάλλευτη» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Υπάρχουν λίγα παραδείγματα αξιοποίησης ρομπότ σε νοσοκομεία, τα οποία λειτουργούν υποβοηθητικά στη δουλειά των χειρούργων, αλλά στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε αυτόνομες μηχανές ικανές να βοηθήσουν τον άνθρωπο» κατέληξε ο Κάζινς.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει