Απολύτως ασφαλής αισθάνεται στην Ελλάδα ο Γερμανός Μίκαελ Ένινγκ, όπως τόνισε στις δηλώσεις του.

Ο Άρης επέστρεψε στις προπονήσεις, έστω όχι κανονικές ακόμη, με τον προπονητή του να κάνει δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ομάδας και να εκφράζει τη χαρά του για την επιστροφή στη δουλειά και παράλληλα την ασφάλεια που νιώθει λόγου του τρόπου με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον κορονοϊό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ένινγκ.

Για την επιστροφή στις προπονήσεις: «Είμαστε πίσω! Τίποτα δεν είναι ίδιο, αλλά είμαστε και πάλι στο γήπεδο για να κάνουμε προπόνηση. Είναι το πρώτο βήμα. Πρέπει να δουλέψουμε καλά και με κέφι».

Για την πανδημία που πλήττει όλο τον κόσμο: «Εγώ δυστυχώς βίωσα αυτή τη κατάσταση με την πανδημία μακριά από την οικογένεια μου. Η οικογένεια μου είναι στην Γερμανία. Έμεινα εδώ, με θετική σκέψη. Μάλλον είμαι στο ασφαλέστερο σημείο στον κόσμο, αυτή την εποχή. Βλέπουμε τι συμβαίνει σε όλο το κόσμο. Παρ’ όλα αυτά, είμαστε ακόμα στην αρχή, δεν ξέρουμε τι έρχεται αύριο και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Σίγουρα το ποδόσφαιρο θα αλλάξει. Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα είναι για πολύ μεγάλο διάστημα. Δεν νοείται ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους. Το σημείο κλειδί είναι να βρεθεί το εμβόλιο για να ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία. Σαν προπονητής εγώ θέλω να παίξουμε ποδόσφαιρο και να συνεχιστούν οι αγώνες. Ο Άρης είναι μέσα και στους δύο στόχους του. Αυτό δεν εξαρτάται όμως από εμένα. Εμείς πάντως προπονούμαστε».

Για την επιθυμία του κόσμου της ομάδας να επιστρέψει ο Αρης στο γήπεδο και με τον στόχο του Κυπέλλου να παραμένει εφικτός: «Ασφαλώς καταλαβαίνω τους φίλους του Αρη που θέλουν να παίξουμε ποδόσφαιρο γιατί μπροστά μας υπάρχει και ο στόχος του Κυπέλλου. Αυτό σκεφτόμαστε, αλλά αυτός είναι και ο στόχος μας. Μακάρι να παίξουμε στον τελικό και να καταφέρουμε να πάρουμε το Κύπελλο, διότι είναι ένας τίτλος που του λείπει εδώ και πολλά χρόνια».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.