Η γκολάρα του Ντέλεσιτς με μακρινό σουτ ήταν αρκετή για να χαρίσει μια πολύτιμη νίκη στην ΑΕΛ επί του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη. Νέα ομάδα, νέος προπονητής, όμως ίδια… προβλήματα για τους γηπεδούχους, με το θέμα στην επίθεση να είναι εμφανές. Δύσκολα δημιούργησαν φάσεις, δεν κατάφεραν να σκοράρουν και οι «βυσσινί», στην πρώτη καλή που δημιούργησαν, είδαν τον Σέρβο να πετυχαίνει ένα εξαιρετικό γκολ. Οι Λαρισαίοι επιστρέφουν στο «σπίτι» τους με μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει τον ίδιο με στόχο με εκείνους.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Ισμαέλ σε 3-4-3 παρέταξε την ομάδα του με τους: Χουάντερσον στο τέρμα και τους Λούκιτς, Κύργια και Κοντοέ στην τριάδα των στόπερ. Ναδάλες-Στάθης είχαν την αριστερή και δεξιά πλευρά αντίστοιχα, με τους Γκονσάλες και Κονέ να είναι στον άξονα. ο Άιλερς ξεκίνησε δεξιά στην επίθεση, ο Ελ-Χέβε ήταν στην κορυφή κι ο Μπεντινέλι ήταν αριστερά. Σε 3-5-2 ο Αντωνίου παρέταξε την ομάδα του με τους: Κρίστινσον στο τέρμα και τους Γρομητσάρη, Μόρα, Χούμπτσεφ στην τριάδα των στόπερ (αριστερά προς τα δεξιά). Δεξί χαφ ήταν ο Σαχίτι, αριστερό ο Ντέλετιτς, ο Πίτι πιο προωθημένος κι οι κεντρικοί μέσοι ήταν οι Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν. Αμπνταλά και Κούνιτς ήταν το επιθετικό δίδυμο.

Η γκολάρα στο 30′ έφτανε

Πολύ κακό το πρώτο ημίχρονο. Ο μεν Απόλλων Σμύρνης προσπαθούσε να δημιουργήσει… υποψία για κάποια φάση. Σε μία απ’ αυτές ο Στάθης έκανε τη σέντρα, αλλά ο Κονέ στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να μπει στην τροχιά της μπάλας. Μάλιστα, το γκολ του Ντέλετιτς στο 30′ ήταν και η πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Από εκεί και πέρα, ο Μπεντινέλι δοκίμασε ένα σουτ που πέρασε κόρνερ, ενώ ο Χουάντερσον είπε «όχι» στον Πίτι. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Ναδάλες να βλέπει την κεφαλιά του να περνάει άουτ.

Ελ-Χέβε ο… μοιραίος

Σε τρεις περιπτώσεις ο Ελ-Χέβε δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες και να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα στο δεύτερο μέρος. Στο 70′ μάλιστα βρέθηκε απέναντι στον Κρίστινσον, αλλά το τελείωμά του ήταν πολύ κακό και στο 80′ στη σέντρα-σουτ του Τριάδη δεν μπήκε στην τροχιά της μπάλας και σε μία άλλη περίπτωση, με την μπάλα να στρώνεται μπροστά του, έδειξε να αιφνιδιάζεται και δεν την κατέβασε καν. Στο 77’ο Πίτι δοκίμασε το πόδι του, μέσα από την  περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι το Χουάντερσον. Με τις αλλαγές των Ζοάο Πέδρο, Τριάδη και Οριχουέλα οι γηπεδούχοι προσπάθησα να αυξήσουν γενικότερα την πίεση, αλλά δεν τα κατάφεραν στην τελική και το σκορ έμεινε στο 1-0 για την ΑΕΛ που επιστρέφει στον Κάμπο με μια σπουδαία νίκη για τη συνέχεια. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ξεκίνησε με… σύννεφα, που ίσως να παίξουν ρόλο στην έλλειψη ηρεμίας. Απόλλων Σμύρνης (Β. Ισμαέλ): Χουάντερσον, Κύργιας, Λούκιτς, Στάθης, Κοντοές, Ναδάλες, Γκονζάλες (58′ Πέδρο), Κονέ, Ζαγκουαρίμπ (67′ Οριχουέλα), Έιλερς (58′ Τριάδης), Ελ – Χέλβε ΑΕΛ (Σ. Αντωνίου): Κρίστινσον, Ντέλετιτς, Σαχίτι (46′ Γκοΐκοβιτς), Γρομητσάρης, Μόρας (29′ Γκόλιας), Χούμπτζεβ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς, Πίτι, Μορσί (68′ Καρανίκας) Πηγή: gazzetta.gr