Δεδομένη είναι η πρόθεση των ανθρώπων της μπασκετικής ΑΕΚ να προχωρήσουν στην ενίσχυση της ομάδας με δύο νέα πρόσωπα, με τις εξελίξεις να τρέχουν πιο γρήγορα έπειτα και από την ντροπιαστική ήττα με τον Παναθηναϊκό, η οποία αποτέλεσε τη σταγόνα που… ξεχείλισε το ποτήρι για έναν παίκτη του υπάρχοντος ρόστερ και πιθανότατα για ακόμη έναν.

Από την αρχή υπήρχαν… μουρμούρες στον κόσμο για τη συνεισφορά του Τάιλερ Ρόμπερσον, ο οποίος -παρά τις ευκαιρίες που πήρε- δεν κατάφερε να πείσει ότι μπορεί να προσφέρει όσα χρειάζονται στην Ένωση και έτσι αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν. Η αναζήτηση ενός σέντερ, που θα μπορεί να παίζει και στο «4» είναι δεδομένη, ενώ αναζητείται και γκαρντ με οργανωτικά χαρακτηριστικά.

Φαβορί μέχρι πριν λίγο καιρό για αποχώρηση αποτελούσε ο Μάλκολμ Γκρίφιν, λόγω των… χαμηλών πτήσεων που είχε, αλλά πλέον φαίνεται ότι στο τραπέζι έπεσε το όνομα του Εξέβιερ Ράταν Μέις, με τον Καναδό να μην έχει μπει πλήρως στο κλίμα, παρά το γεγονός ότι είναι αδιαμφισβήτητο το ταλέντο του. Κυρίως, δεν έχει καταφέρει να πείσει ότι μπορεί να συνεισφέρει στο οργανωτικό κομμάτι, ενώ η άμυνα δεν είναι το δυνατό του σημείο.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα κινηθούν ενεργά στο μεταγραφικό παζάρι, στο οποίο έχουν πάντα… ανοικτά ραντάρ, για όποιο «λαβράκι» μπορεί να προκύψει. Η απόφαση είναι ειλημμένη και οι δύο προσθήκες δρομολογούνται, με τους ανθρώπους της ομάδας να κινούνται στην αγορά χωρίς ιδιαίτερη βιασύνη. Ο Λούκα Μπάνκι κοιτά στην G League, ενώ παρακολουθεί και ορισμένες περιπτώσεις παικτών από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις