Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να είναι το φαβορί, η Άρσεναλ όμως είναι αποφασισμένη να το παλέψει μέχρι τέλους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος όπως έδειξε με το εκτός έδρας 2-0 επί της Νιούκαστλ, πράγμα που σημαίνει ότι είναι, με παιχνίδι περισσότερο όμως, στο -1 από την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της Premier League.

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα ήθελε μόνο νίκη προκειμένου να παραμείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου ενώ οι γηπεδούχοι ήθελαν το τρίποντο για να κάνουν ακόμη ένα βήμα προς την έξοδο στο Champions League. Και ναι μεν οι προβλέψεις έκαναν λόγο για νίκη της φορμαρισμένης Νιούκαστλ, η Άρσεναλ όμως έδειξε χαρακτήρα και ήταν αυτή που πανηγύρισε.

Οι Λονδρέζοι άνοιξαν το σκορ στο 14′ με ωραίο σουτ του Όντεγκααρντ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα, στάθηκαν τυχεροί στο 49′ με το δοκάρι που είχε ο Ισάκ από κοντά, ήταν άτυχοι στο 51′ αφού ήταν η σειρά τους να βρουν δοκάρι με τον Μαρτινέλι και τελικά στο 71′ έγινε το 0-2 με το αυτογκόλ του Σερ.

Έτσι, οι Κανονιέρηδες πέρασαν με νίκη από το St James’s Park και εξακολουθούν να ελπίζουν σε κατάκτηση του πρωταθλήματος, αν και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους.