Επιστρέφει στην πάλη και τους αγώνες ο Γιωρίκας Πιλίδης στον οποίο η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης είχε επιβάλλει διετή αποκλεισμό από κάθε αθλητική διοργάνωση. Την είδηση έκανε γνωστή μέσω Facebook η δικηγόρος του Ειρήνη Μαρούπα, κάνοντας λόγο για δικαίωση του αθλητή.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της ανέφερε:

«ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΩΡΙΚΑ ΠΙΛΙΔΗ

Μετά από έναν χρόνο παράνομου αποκλεισμού, του 9 φορές παγκόσμιου και ευρωπαϊκού πρωταθλητή ΓΙΩΡΙΚΑ ΠΙΛΙΔΗ , τον οποίον του επέβαλε η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών, πανηγυρικά τον ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ, ακυρώνοντας την αδιανόητη και παράνομη ποινή αποκλεισμού του, από κάθε αθλητική διοργάνωση για δύο έτη.

Επιτέλους, ο Γιώργος Πιλίδης επιστρέφει στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Συνέχισε το ευ αγωνίζεσθαι Γιωρίκα. Είμαστε όλοι έτοιμοι να χαρούμε με τις επιδόσεις σου και να σε καμαρώσουμε να υψώνεις την ελληνική σημαία.
Η δικηγόρος του Γεωργίου Πιλίδη
ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΟΥΠΑ»

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΩΡΙΚΑ ΠΙΛΙΔΗΜετά από έναν χρόνο παράνομου αποκλεισμού, του 9 φορές παγκόσμιου και ευρωπαϊκού πρωταθλητή …

Posted by Maroupa Eirini on Wednesday, April 5, 2023

«Τσουνάμι αποκαλύψεων για σεξουαλικά σκάνδαλα»

Σε συνέντευξή της τον Νοέμβριο του 2022 στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» με τη Σίσυ Χρηστίδου η κ. Μαρούπα είχε αναφέρει όλους τους λόγους του αποκλεισμού του αθλητή.

«Καταρχάς πρέπει να ακούσετε την αλήθεια. Ο λόγος τιμωρίας του Γιωρίκα ήταν γιατί το παιδί τόλμησε να βγει να πει την αλήθεια για όσα συμβαίνουν στον χώρο της πάλης και χωρίς να έχει επεκταθεί ακόμη στα σεξουαλικά σκάνδαλα. Μετά τις αποκαλύψεις του Γιωρίκα όταν βγήκε από το Survivor, δέχθηκε στην προ-ολυμπιακή του προετοιμασία εκφοβισμό και απειλές από τον κ. Θάνο και τη σωτήρια τότε παρέμβαση του κ. Καπράλου, ξεκίνησε ένα τσουνάμι αποκαλύψεων σχετικά με σεξουαλικά σκάνδαλα στον χώρο της πάλης», υπογράμμισε αρχικά.

«Ξεκίνησε μία έρευνα η οποία ξαφνικά εξαφανίστηκε. Ενώ ως δικηγόρος του κοριτσιού και του αγοριού που κατήγγειλαν την μαστροπεία, ενδιαφέρομαι και ζητάω από την Ολυμπιακή Επιτροπή να μου πει τι γίνεται με τις καταθέσεις γι’ αυτή την υπόθεση, ακόμα περιμένω απάντηση», πρόσθεσε η κ.Μαρούπα.

«Παραπέμφθηκαν 80 αθλητές για να δικαστούν και πάνω από 60 ήταν αυτοί που καταδικάστηκαν. Ο κ. Λεωνάκης, τον οποίο πρώτη φορά είδαν οι αθλητές στο Κιλκίς και τους ήταν άγνωστος, δεν διοικεί αυτός την Ομοσπονδία. Και ο ίδιος μαζί με τον κ. Μπατσακίδη είπε, παραδέχθηκε ότι την Ομοσπονδία την διοικεί ο κ. Θάνος, τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Είναι ντροπή να καταστρέφουν τον Γιώργο Πηλίδη για να μην αποκαλυφθούν οι βρωμιές τους».