Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν σε ανοδική πορεία, όπως έδειχναν και τα αποτελέσματά της και η βαθμολογία, εδώ και εβδομάδες, αλλά η Άρσεναλ είναι αποφασισμένη να το πάει μέχρι τέλους φέτος διεκδικώντας τον τίτλο της Premier League και το απέδειξε για ακόμη μία φορά παίρνοντας τη νίκη με 3-2, πράγμα που σημαίνει ότι επέστρεψε στο +5 από τη Μάντσεστερ Σίτι και έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άρχισαν καλύτερα στο ντέρμπι και άνοιξαν το σκορ στο 17′ με το πολύ ωραίο σουτ του φορμαρισμένου Ράσφορντ εκτός περιοχής, αλλά οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να αντιδράσουν και ισοφάρισαν στο 24′ με κεφαλιά του Ενκέτια μετά τη σέντρα του Τσάκα.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1 και από εκεί και πέρα νωρίς στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 53′ ο Σάκα με εκπληκτικό σουτ έκανε το 2-1 για τους Κανονιέρηδες. Λίγα λεπτά μετά όμως, στο 59′, ο Μαρτίνες ισοφάρισε 2-2 για τους Κόκκινους Διάβολους, βάζοντάς τους ξανά στη διεκδίκηση της νίκης.

Μια νίκη, όμως, που πήγε στην Άρσεναλ στο 90′, όταν ο Ενκέτια με τακουνάκι έγραψε το 3-2 με το 19ο γκολ του σε 26 ματς ως βασικός, δίνοντας σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του.