Το Μουντιάλ 2022, το οποίο αρχίζει την Κυριακή (20/11), είναι το Νο1 θέμα συζήτησης στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά στο ελληνικό υπάρχουν και τα μεταγραφικά θέματα που απασχολούν τον Τύπο καθημερινά, αφού η Εθνική μας ομάδα δεν θα είναι στο Κατάρ, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αρχίζει τις κινήσεις του ώστε ο Παναθηναϊκός τον Ιανουάριο να αποκτήσει τους παίκτες που χρειάζεται για το δεύτερο μισό της σεζόν, στο οποίο θα κριθούν τα πάντα.

Ο Σέρβος προπονητής έχει δύο χαρακτηριστικά: Το πρώτο είναι το γεγονός ότι φέρνει αποτελέσματα και βελτιώνει την ομάδα του σταθερά. Το δεύτερο είναι ότι στις μεταγραφές το ψάχνει ως εκεί που δεν πάει. Ήταν κι αυτός ένας από τους λόγους που κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού οι πράσινοι καθυστέρησαν, αν και άρχισαν δυναμικά, να ολοκληρώσουν τις κινήσεις τους. Έχει αναφερθεί κι άλλες φορές άλλωστε: Ο Γιοβάνοβιτς θέλει να είναι πάντα όσο το δυνατόν πιο σίγουρος για τις επιλογές του και γι’ αυτό δεν βιάζεται.

Καλό είναι αυτό, φυσικά, αλλά τον Ιανουάριο τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Η μεταγραφική περίοδος διαρκεί έναν μήνα και όχι τρεις, ενώ είναι πολύ πιο δύσκολο να βρεις διαθέσιμους παίκτες μέσα στη σεζόν. Ο Παναθηναϊκός, όμως, χρειάζεται παίκτες και συγκεκριμένα εξτρέμ και χαφ σίγουρα και από εκεί και πέρα αν προκύψει κάτι καλό δεν θα πει «όχι». Έτσι, ο Γιοβάνοβιτς είναι σε επικοινωνία με μάνατζερ από την Κύπρο, τους οποίους ξέρει πολύ καλά από τα χρόνια του εκεί με τον ΑΠΟΕΛ.

Όχι για να… κλείσει παίκτη άμεσα, φυσικά, αλλά για να πάρει πληροφορίες, να δει αν υπάρχει κάποια καλή περίπτωση, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που τους ξέρει πολύ καλά. Αν υπάρξει κάτι καλό από αυτούς, έχει καλώς. Αν όχι, θα υπάρξει από κάπου αλλού. Οι πράσινοι, άλλωστε, δεν έχουν συγκεκριμένες αφορές που στηρίζουν και άλλες που τους απαξιώνουν. Κοιτάζουν παντού, με τη διοίκηση να περιμένει πάντα την τελική εισήγηση του προπονητή. Νόμος αυτό για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας.

Μετράει αντίστροφα ο Διούδης

Από εκεί και πέρα, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι ένας από τους παίκτες του Παναθηναϊκού που περιμένει πώς και πώς την αποχώρησή του είναι ο Σωκράτης Διούδης. Ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας δεν έχει χρόνο συμμετοχής και δεν… βλέπει φως στη Λεωφόρο, οπότε περιμένει κάποια πρόταση από εξωτερικό για να φύγει τον Ιανουάριο.

Για να συμβεί αυτό, ποντάρει και στη διοίκηση των πράσινων, η οποία το καλοκαίρι ήθελε να τον πουλήσει και όχι να τον αφήσει ελεύθερο αλλά πρόταση δεν ήρθε. Τώρα, αν ο Διούδης βρει ομάδα που θα του προσφέρει συμβόλαιο, είναι πιθανό ο Παναθηναϊκός να προχωρήσει στη λύση του συμβολαίου του, δίνοντάς του έτσι τη δυνατότητα να πάει πιο εύκολα σε μια ομάδα στην οποία θα παίζει.