Η φετινή μεταγραφική περίοδος, όπως θα θυμούνται όλοι, ήταν από τις πιο περίεργες που έχει ζήσει ο Ολυμπιακός αφού μέχρι και την τελευταία μέρα της προθεσμίας για ελεύθερους παίκτες προχωρούσε σε μεταγραφές, με έναν από τους παίκτες που ντύθηκαν στα ερυθρόλευκα να μην έχει πείσει κανέναν μέχρι τώρα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα αποχωρήσει τον Ιανουάριο.

Το πρώτο πράγμα που είχε πει ο Μίτσελ όταν επέστρεψε στους ερυθρόλευκους ήταν ότι θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των παικτών που βρίσκονται στο ρόστερ. Για κανέναν προπονητή, άλλωστε, δεν είναι καλό το να δουλεύει με… 30-40 παίκτες. Κάποιοι, επομένως, θα πρέπει να φύγουν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου προκειμένου να ελαφρύνει το ρόστερ και να μπορούν όλοι να δουλέψουν καλύτερα στον Ρέντη. Υπάρχει και ένας, όμως, που δεν έχει πείσει καθόλου αλλά δεν πρόκειται να φύγει.

Περίεργο; Ναι, αλλά και λογικό ταυτόχρονα. Ο παίκτης, λοιπόν, στον οποίο αναφερόμαστε είναι ο Χουάνγκ Ουί-Τζο. Ο 30χρονος Νοτιοκορεάτης επιθετικός, ο οποίος ήρθε στον Ολυμπιακό ως δανεικός από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Και αυτός είναι και ο λόγος που ο Μίτσελ θα τον βλέπει μπροστά του μέχρι και το τέλος της σεζόν, ακόμη κι αν ο παίκτης δεν πείθει με την εικόνα του στις προπονήσεις ότι αξίζει να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ότι μπορεί να βοηθήσει πραγματικά την ομάδα.

Στον Πειραιά μέχρι τον Μάιο… κανονικά και με τον νόμο

Ο Χουάνγκ Ουί-Τζο

Γιατί, όμως, δεν θα αποχωρήσει ο Ουί-Τζο παρά το γεγονός ότι δεν πείθει; Επειδή έτσι λέει ο νόμος. Ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός πήρε το καλοκαίρι μεταγραφή από τη Μπορντό στη Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία τον παραχώρησε στους Πειραιώτες. Βάσει κανονισμού, λοιπόν, δεν μπορεί να πάει σε τρίτη διαφορετική ομάδα μέσα στην ίδια σεζόν. Απαγορεύεται. Δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής. Καμία ομάδα, επομένως, δεν πρόκειται να εμφανιστεί και να ζητήσει να τον αποκτήσει, είτε με μεταγραφή είτε με δανεισμό.

Τα πράγματα, δηλαδή, είναι εξαιρετικά απλά: Ή θα παραμείνει ως το τέλος της σεζόν στον Ολυμπιακό ο Ουί-Τζο ή θα διακοπεί τον Ιανουάριο ο δανεισμός του και θα επιστρέψει στη Νότιγχαμ Φορεστ. Πόσο πιθανό, όμως, είναι να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Premier League ένας παίκτης που δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά στη Super League 1; Άρα, με βάση όσα έχει «δείξει» ως τώρα, μάλλον στη Νότιγχαμ θα πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι είναι μια μεταγραφή που δεν βγήκε και ο παίκτης θα παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι και το τέλος της σεζόν, όταν αναμένεται να τον βγάλει προς πώληση η αγγλική ομάδα.