Έτοιμος να ολοκληρώσει ακόμη μία πολύ σημαντική κίνηση στο φινάλε του μεταγραφικού «παραθύρου» φέρεται να είναι ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ. Στο μεταξύ, οι προσπάθειες των «ερυθρολεύκων» για να βελτιώσουν το ρόστερ τους συνεχίζονται αφού στο προσκήνιο βρίσκεται και η πιθανότητα απόκτησης ενός κεντρικού χαφ.

Την ώρα που απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις για την απόκτηση του Χάμες Ροντρίγκες με μορφή μονοετούς δανεισμού απ’ την Αλ Ραγιάν του Κατάρ, η γαλλική εφημερίδα «La Provence» αποκάλυψε σε δημοσίευμά της, πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι μία… ανάσα κι από τον Σεντρίκ Μπακαμπού της Μαρσέιγ.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, ο 31χρονος επιθετικός δεν υπολογίζεται απ’ τον Ιγκόρ Τούντορ στην ομάδα της Μασσαλίας κι αναμένεται να μείνει ελεύθερος για να υπογράψει στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Μπακαμπού, διεθνής με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, διαθέτει πλούσια εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο. Έκανε… όνομα με την Μπούρσασπορ στο πρωτάθλημα της Τουρκίας τη σεζόν 2014-15 με την οποία συνολικά έβαλε 21 γκολ σε 39 συμμετοχές. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο τον απέκτησε η Βιγιαρεάλ.

Στο σύλλογο της La Liga παρέμεινε για τρεις σεζόν και σε όλες «έπιασε» διψήφιο αριθμό τερμάτων. Αποχώρησε έχοντας σημειώσει 48 γκολ σε 105 συμμετοχές. Στα μέσα της περιόδου 2017-18 πήρε μεταγραφή για την Μπεϊτζίνγκ Γκουοάν στην Κίνα, με το κλαμπ να καταβάλλει τα 40 εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας του!

Αφού σκόραρε 58 φορές σε 87 ματς με τη φανέλα του κινέζικου συλλόγου, επέστρεψε την περασμένη σεζόν στην Ευρώπη και στο «Βελοντρόμ» όπου ήταν συμπαίκτης μ’ έναν άλλον ποδοσφαιριστή που απέκτησε ο Ολυμπιακός, τον Κόνραντ δε λα Φουέντε. Υπό τις οδηγίες του Χόρχε Σαμπαόλι έπαιξε σε 21 ματς κι έβαλε τέσσερα γκολ. Στην τρέχουσα περίοδο έχει γράψει ήδη τρεις συμμετοχές, αλλά δεν αποτελεί μέρος των σχεδίων του Ιγκόρ Τούντορ στην «OM».