Η νίκη επί της ΑΕΚ διατήρησε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είναι η μόνη ομάδα που έχει νίκες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, στην κορυφή της βαθμολογίας και παράλληλα αύξησε τη διαφορά του τόσο από την Ένωση όσο και από τον Ολυμπιακό, με το κλίμα να είναι τέλειο και τον Γιάννη Αλαφούζο να στάζει μέλι για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τη δουλειά του.

Όταν το περσινό καλοκαίρι ο ιδιοκτήτης της πράσινης ΠΑΕ αποφάσιζε να συνεργαστεί με τον Σέρβο προπονητή, δεν έκρυβε την αισιοδοξία του. Ένα χρόνο μετά, η αισιοδοξία του Αλαφούζου για τον Γιοβάνοβιτς έχει γίνει βεβαιότητα και όσοι είναι κοντά στο αφεντικό των πράσινων ισχυρίζονται ότι δεν έχουν ξαναδεί τέτοιο ενθουσιασμό για έναν προπονητή. Ενθουσιασμός που προκύπτει από τα αποτελέσματα της ομάδας αλλά και το γεγονός ότι τα λεφτά της ΠΑΕ στις μεταγραφές δεν πάνε χαμένα.

Ο Παναθηναϊκός είναι φανερό ότι μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο και κάτι μήνες έχει βελτιωθεί πολύ αγωνιστικά. Από την περσινή σεζόν το έβλεπαν όλοι αυτό και η ομάδα συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και φέτος. Κι ας μην είναι ακόμη στο 100%, όπως λέει και ο προπονητής της. Παράλληλα, όμως, ο Παναθηναϊκός έχει βελτιώσει και το ποσοστό του στις μεταγραφές. Παίρνει παίκτες, δηλαδή, που του βγαίνουν. Είτε επειδή είναι όντως παίκτες αξίας, είτε επειδή ο Γιοβάνοβιτς ξέρει πώς να παίρνει από τον κάθε παίκτη το 100% και ακόμη παραπάνω.

Δεν προκαλεί εντύπωση, επομένως, το γεγονός ότι ο Αλαφούζος αποθεώνει τον Σέρβο προπονητή κάθε φορά που αναφέρεται σε αυτόν. Γιατί αποδεικνύεται, τελικά, ότι είναι ένας προπονητής που ξέρει να αξιοποιεί στο έπακρο το ρόστερ του αλλά και τα λεφτά, πολλά ή λίγα, που είναι διαθέσιμα για μεταγραφές. Χωρίς να παραβλέπει κανείς το γεγονός ότι έχει κατακτήσει ήδη μία κούπα, το περσινό κύπελλο, και φέτος έχει ως ξεκάθαρο στόχο το πρωτάθλημα.

Η μεταγραφή – έκπληξη που κυνηγούν οι πράσινοι

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά, το τελευταίο 24ωρο υπάρχει και μια διαρροή που προκαλεί έκπληξη. Σύμφωνα με αυτή, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός κινείται για την απόκτηση ενός εξτρέμ. Κάτι που δεν είχε ακουστεί ως τώρα, αφού όλοι πίστευαν ότι οι πράσινοι είναι γεμάτοι με τους παίκτες που έχουν για τα άκρα της επίθεσης, οπότε είχαν επικεντρωθεί στην απόκτηση ενός χαφ. Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν όμως, όπως αναφέρει και η εφημερίδα Sportday, δεν αποκλείεται στο… 90′ των μεταγραφών να ανακοινωθεί κάποιος εξτρέμ.

Ο χρόνος, βέβαια, δεν είναι σύμμαχος των κυπελλούχων Ελλάδας, αφού αύριο Πέμπτη (15/9) κλείνει η μεταγραφική περίοδος και για την Ελλάδα. Μέχρι να κλείσει, όμως, μπορεί να συμβούν τα πάντα. Ακόμη και πράγματα που δεν υπολόγιζε κανείς μέχρι τώρα. Όπως, για παράδειγμα, το να αποκτήσει όντως ο Παναθηναϊκός έναν εξτρέμ. Με τον Γιοβάνοβιτς, πάντως, να μην τα βάφει και μαύρα αν τελικά δεν γίνει κάτι τέτοιο…