Μία μέρα μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του Άντραζ Σπόραρ, ο οποίος απoτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή του την τελευταία 10ετία, ο Παναθηναϊκός φέρεται να κινείται για την απόκτηση ενός ακόμη παίκτη της εθνικής Σλοβενίας και συγκεκριμένα για τον εξτρέμ Μπένζαμιν Βέρμπιτς, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Ντιναμό Κιέβου τον Ιανουάριο.

Η μεταγραφή του Σπόραρ άλλαξε το κλίμα γύρω από τους πράσινους και η διοίκηση θέλει να πατήσει πάνω σε αυτό και να κάνει ακόμη καλύτερη την κατάσταση. Έτσι, έχει βάλει μπρος για την ολοκλήρωση ακόμη μιας μεταγραφής, όπως αναφέρουν και οι Σλοβένοι. Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, με τα ελληνικά ΜΜΕ να μη διαψεύδουν τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ, οι κυπελλούχοι Ελλάδας έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τον Βέρμπιτς και δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις.

Ο παίκτης που ενδιαφέρει τους πράσινους είναι 28 ετών, εξτρέμ και έχει συμβόλαιο μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο με τη Ντιναμό Κιέβου, στην οποία ανήκει από το 2018. Ο Βέρμπιτς, μάλιστα, είναι από τους αγαπημένους παίκτες των Ουκρανών και γι’ αυτό τον πίεσαν πολύ ώστε να επιστρέψει σε αυτούς μετά τη θητεία λίγων μηνών στη Λέγκια Βαρσοβίας, στην οποία πήγε, εκμεταλλευόμενος το «παράθυρο» που άνοιξε η FIFA, όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Τελικά όντως επέστρεψε αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα παραμείνει, αφενός λόγω του πολέμου και αφετέρου επειδή στον Παναθηναϊκό υπάρχουν ήδη δύο φίλοι του και συγκεκριμένα οι Σπόραρ και Τσέριτς. Γεγονός που αποτελεί, παράλληλα, ακόμη ένα «όπλο» των κυπελλούχων Ελλάδας για να τον πείσουν να εγκαταλείψει την Ουκρανία και να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Η πορεία του Βέρμπιτς προς την εθνική Σλοβενίας

Ο Σλοβένος εξτρέμ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής της Τσέλιε, της ομάδας της πόλης στην οποία γεννήθηκε. Και επειδή ήταν καλός, έφτασε ως την πρώτη ομάδα του συλλόγου, μετρώντας συνολικά 126 συμμετοχές με 36 γκολ και 23 ασίστ μέχρι και το 2015, όταν πήρε μεταγραφή στην Κοπεγχάγη. Στη Δανία έμεινε δύο χρόνια πανηγυρίζοντας δύο νταμπλ και τον Ιανουάριο του 2018 υπέγραψε στη Ντιναμό Κιέβου, η οποία έδωσε 4 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του.

Διεθνής με την εθνική Σλοβενίας από το 2015, ο Βέρμπιτς δέθηκε με την ουκρανική ομάδα, με αποτέλεσμα να φύγει… συντετριμμένος όταν ξέσπασε ο πόλεμος. «Ολοι θυμούνται πώς έφυγα. Ηταν πολύ έντονο συναισθηματικά. Ο πρώτος μου μήνας στη Λέγκια ήταν δύσκολος μετά από όλα αυτά και ακόμη πιο δύσκολο το μεταξύ μας παιχνίδι. Ξέρω πόσο υποφέρουν οι άνθρωποι που έμειναν πίσω στην Ουκρανία», είπε σχετικά.

Όσο για το «μεταξύ μας παιχνίδι» που ανέφερε, ήταν ένα φιλικό ανάμεσα σε Ντιναμό Κιέβου και Λέγκια, με τον Σλοβένο να παίζει από ένα ημίχρονο με κάθε ομάδα, ξεσπώντας και πάλι σε κλάματα στο τέλος και ζητώντας, με τις δηλώσεις του, να βρεθεί λύση και να σταματήσει ο πόλεμος.