Η φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έδωσε συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις του κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, κατακτώντας το κύπελλο Ελλάδας. Μια επιτυχία που βελτίωσε το κλίμα και για τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος δείχνει διατεθειμένος να στηρίξει τους πράσινους σε όλα τα επίπεδα.

Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν είδαμε τον πρόεδρο της πράσινης ΠΑΕ να επιστρέφει στο γήπεδο έπειτα από καιρό. Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, επίσης, τον είδαμε να κάνει μετά από πολύ καιρό ανάρτηση στο Twitter για την ομάδα. Και τα δύο ήταν σημάδια ότι ο Αλαφούζος «ζεσταίνεται» ξανά με τον Παναθηναϊκό και αυτό, όπως αποδεικνύεται τώρα, δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο. Αφορά όλο τον σύλλογο και κυρίως τον Ερασιτέχνη, τη «μάνα του λόχου», όπως χαρακτηριστικά λένε οι άνθρωποι του.

Η απόδειξη για την αλλαγή δεδομένων για τον Αλαφούζο, λοιπόν, έρχεται από την απόφασή του να προσφέρει 180.000 ευρώ για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, με τα λεφτά να πηγαίνουν στο τμήμα βόλεϊ. Και όχι τυχαία… Ο Τάκης Μαλακατές, πρόεδρος του Ερασιτέχνη, έχει πολύ καλές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Πολύ καλές σχέσεις που δημιουργήθηκαν μέσω της κοινής ενασχόλησής τους με το θέμα του νέου γηπέδου, με το πρότζεκτ του Βοτανικού. Και μπορεί να είναι ένα θέμα που παρουσιάζει στασιμότητα προς το παρόν λόγω της προσφυγής που έκαναν κάποια μέλη του Ερασιτέχνη, αλλά αυτό δεν επηρεάζει σε κάτι τις σχέσεις των δύο ανδρών.

«Για ό,τι χρειαστείτε θα είμαι εδώ»

Ο Ρανγκέλ με την κούπα

Έτσι, ο Αλαφούζος ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμα του Μαλακατέ για βοήθεια προκειμένου ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει στο βόλεϊ έναν ακραίο μεγάλης αξίας. Έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Και τον απέκτησε. Ο λόγος για τον Γίρο Κόβαρ, το συμβόλαιο του οποίου πλησιάζει τις 120.000 ευρώ. Ποσό που δεν θα μπορούσε να δώσει ο Ερασιτέχνης, αν δεν ήξερε ότι θα γινόταν αυτή η δωρεά του Αλαφούζου, ο οποίος με τις 180.000 ευρώ υπερκαλύπτει τα έξοδα της μεταγραφής. Και όχι μόνο αυτό…

«Για ό,τι χρειαστείτε θα είμαι εδώ», ήταν το μήνυμα του Αλαφούζου στον Ερασιτέχνη, γεγονός που κάνει ακόμη καλύτερες τις σχέσεις των δύο πλευρών. Κάτι που στον Παναθηναϊκό έλειπε εδώ και χρόνια, αφού πάντα βρισκόταν η αιτία ή η αφορμή, μερικές φορές, για να υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα σε ΠΑΕ και Ερασιτέχνη. Διαφωνίες που αποτελούν παρελθόν πλέον, με τις δύο πλευρές να είναι δίπλα-δίπλα και να προχωρούν χέρι-χέρι σε όλα. Γεγονός το οποίο προκαλεί αισιοδοξία και για αίσιο τέλος σύντομα σε ό,τι αφορά οποιοδήποτε «εμπόδιο» υπάρχει για το θέμα του γηπέδου.

Και από εκεί και πέρα, μέσα στο καλοκαίρι μόνο καλύτερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα και στις σχέσεις του Αλαφούζου με τους οπαδούς, αν γίνουν και μια-δυο δυνατές μεταγραφικές κινήσεις για την ποδοσφαιρική ομάδα.