H σεμιναριακή άμυνα της Μπάγερν Μονάχου έδωσε… σφυγμό στους Γερμανούς, οι οποίοι ισοφάρισαν (2-2) τη σειρά των πλέι οφ της Euroleague κόντρα στην Μπαρτσελόνα και απέκτησαν δικαίωμα στο όνειρο.

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι επικράτησε με 59-52 της Μπαρτσελόνα στο Game 4 στο Μόναχο, ισοπεδώνοντας τους Καταλανούς στα 30 πρώτα λεπτά, όταν και εξασφάλισαν μία διψήφια διαφορά ασφαλείας, η οποία τους βοήθησε να αντέξουν στην αντεπίθεση των «μπλαουγκράνα» στον… επίλογο. Πλέον η σειρά επιστρέφει στη Βαρκελώνη (03/05, 21:00) με τον νικητή να ετοιμάζει… βαλίτσες για το Final Four του Βελιγραδίου (19-21/5). Η νικήτρια του ζευγαριού θα παίξει με τη Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό.

Ο επιθετικός πλουραλισμός της Μπάγερν και η άμυνα που περιόρισε στους 34 πόντους τους Καταλανούς μέχρι το 30΄ αποτέλεσαν τα «κλειδιά» της γερμανικής επιτυχίας. Οι γηπεδούχοι έπειτα από τρεις περιόδους βρέθηκαν στο «χρυσό», όπως αποδείχθηκε, +16 (50-34), με τους «μπλαουγκράνα» να τρέχουν στην τέταρτη περίοδο ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 9-18, χωρίς όμως να έχουν πλέον το χρόνο με το μέρος τους… Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για ένα μισάωρο ήταν αγνώριστη, ενώ κανένα από τα… πρώτα βιολιά της δεν «τράβηξε» με τους περισσότερους αστέρες της να είναι κακοί. Τώρα, η ομάδα που τερμάτισε στην πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της Euroleague και ήταν το φαβορί για τον τίτλο θα τα παίξει όλα για όλα σ’ ένα ματς.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Νικ Βάιλερ Μπαμπ με 12 πόντους, ενώ από την Μπαρτσελόνα των 13 λαθών και των απογοητευτικών ποσοστών ευστοχίας, προσπάθησε ο Άλεξ Αμπρίνες επίσης με 12 πόντους. Ο Νικ Καλάθης έμεινε στο παρκέ για 19 λεπτά με απολογισμό 3 πόντους (0/4 τρίποντα) και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 36-35, 50-34, 59-52.