Το 1-0 του πρώτου αγώνα έδινε στην Παρί Σεν Ζερμέν το προβάδισμα για πρόκριση στους «8» του Champions League και όταν ο Μπαπέ έκανε το 0-1 στη Μαδρίτη, όλα έδειχναν να έχουν κριθεί. Η Ρεάλ, όμως, είναι πάντα Ρεάλ και με τον εκπληκτικό Μπενζεμά να βάζει τρία γκολ σε 17 λεπτά, νίκησε με 3-1 και πήρε τρομερή πρόκριση! Στους «8» και η Μάντσεστερ Σίτι με το 0-0 κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Από την ημέρα της κλήρωσης των «16» ήταν το ζευγάρι που περίμεναν όλοι πώς και πώς να δουν σε δράση. Από τη μία η βασίλισσα της Ευρώπης, από την άλλη η ομάδα του Μέσι με τα δισεκατομμύρια των Αράβων. Ένα ζευγάρι που υποσχόταν δύο ματσάρες και ακριβώς αυτό έγινε, με τους Ισπανούς να πανηγυρίζουν τελικά την πρόκριση και τους Γάλλους να αναρωτιούνται πόσα λεφτά ακόμη θα πρέπει να ξοδέψουν για να χαρούν στην Ευρώπη. Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα έδειχναν υπέρ τους μετά τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι και ειδικά όταν στο 39ο λεπτό της ρεβάνς ο Νεϊμάρ έβγαλε στον κενό χώρο για τον Μπαπέ, ο οποίος έφτασε στην περιοχή και εκτέλεσε τον Κουρτουά για το 0-1.

Εκείνη τη στιγμή η υπόθεση-πρόκριση έμοιαζε με… βουνό για τους Μαδριλένους, αλλά το ανέβηκαν. Και το ανέβηκαν με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπενζεμά: Πλασέ από κοντά στο 61′ μετά το μεγάλο λάθος του Ντοναρούμα για το 1-1, εκτέλεση στο 76′ μετά τη μαγική ασίστ του παικταρά Μόντριτς για το 2-1, τελείωμα με το εξωτερικό στο 78′ μετά το λάθος του Μαρκίνιος για το 3-1! Και κάπως έτσι, η Ρεάλ συνεχίζει στους προημιτελικούς ενώ η Παρί του Μέσι… μένει Γαλλία, με τη σεζόν να είναι ήδη αποτυχημένη γι’ αυτούς.

Με αγγαρεία στους «8» η Σίτι

Την ώρα που στη Μαδρίτη έπεφταν κορμιά, στο Μάντσεστερ θα μπορούσαν να πέσουν για… ύπνο. Με τη Σίτι να έχει επικρατήσει με 5-0 στο πρώτο ματς στη Λισαβόνα, η ρεβάνς με τη Σπόρτινγκ ήταν τυπική διαδικασία και έτσι το αντιμετώπισε η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Πολλές αλλαγές στη σύνθεση, λίγες φάσεις, ένα ξεκούραστο 90λεπτο με λίγα λόγια για τους Άγγλους, οι οποίοι είναι στους προημιτελικούς και είναι και ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.