Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται πλέον ο Φιλίπε Σοάρες προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, ο οποίος τα βρήκε πριν λίγες μέρες και με τη Μορεϊρένσε. Ο 22χρονος Πορτογάλος χαφ ταλαιπωρήθηκε μέχρι να φτάσει στη συμπρωτεύουσα αφού εγκλωβίστηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας τη Δευτέρα αλλά το σημαντικό είναι πως βρίσκεται πλέον στη… νέα βάση του και απομένουν τα τυπικά για να ντυθεί και επισήμως ασπρόμαυρος.

Ο Φιλίπε Σοάρες αναμενόταν τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν. Όπως και να έχει, έστω με καθυστέρηση προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» όπου τον περίμεναν άνθρωποι του ΠΑΟΚ αλλά και δημοσιογράφοι, στους οποίους δεν αρνήθηκε να πει δυο λόγια.

«Ήταν κάτι πολύ δύσκολο όλο αυτό που έζησα, αλλά τώρα είμαι εδώ, χαρούμενος γιατί είναι μια μεγάλη ημέρα για εμένα. Είμαι χαρούμενος που θα αποτελέσω μέλος μιας μεγάλης ομάδας όπως ο ΠΑΟΚ. Θέλω να ξεκουραστώ για λίγες ώρες, στη συνέχεια να περάσω από ιατρικές εξετάσεις και μετά μπορούμε να μιλήσουμε για ό,τι θέλετε», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Πορτογάλου μετά την άφιξή του στην πόλη.

Η συμφωνία και το συμβόλαιο

Σε ό,τι αφορά τους οικονομικούς όρους της μεταγραφής, με βάση όσα έγιναν γνωστά τις προηγούμενες μέρες, ο ΠΑΟΚ θα δώσει στη Μορεϊρένσε 2,5 εκατ. ευρώ που μπορεί να γίνουν 3 μέσω μπόνους, με τους Πορτογάλους να διατηρούν και ποσοστό μεταπώλησης (15%) του παίκτη, ενώ ο Σοάρες θα υπογράψει για 4 χρόνια με τις ετήσιες απολαβές του να ξεκινούν από τις 500.000 ευρώ και να φτάνουν κλιμακωτά στις 800.000 ευρώ.