Μετά τις διακοπές των εορτών η Super League Interwetten επιστρέφει με την 16η αγωνιστική που θα διεξαχθεί στην σκιά του κορονοϊού, καθώς οι περισσότερες ομάδες θα έχουν πολλές απουσίες λόγω πανδημίας.

Η μία ομάδα μετά την άλλη δεν σταματά να ανακοινώνει κρούσματα και μέχρι την τελευταία στιγμή πολλά είναι τα παιχνίδια που βρίσκονται στον «αέρα». Σήμερα Τρίτη είναι προγραμματισμένες δύο αναμετρήσεις, αυτή του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ιωνικό και αυτή του Αστέρα Τρίπολης με τον ΟΦΗ.

Σημαντικό παιχνίδι και για τους δύο στους Ζωσιμάδες

Το πρώτο χρονικά παιχνίδι, αυτό του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ιωνικό θα διεξαχθεί στις 17:15 στους Ζωσιμάδες. Ένα σημαντικό και για τις δύο ομάδες παιχνίδι. Για τους γηπεδούχους γιατί θέλουν να ξεκινήσουν το 2022 όπως τελείωσαν το 2021, με καλές εμφανίσεις και νίκες. Οι Γιαννιώτες βρίσκονται στην 5η θέση με 22 βαθμούς και θέλουν το τρίποντο για να μείνουν εκεί, είτε ακόμα και για να περάσουν στην 4η αν ο Παναθηναϊκός έχει απώλειες κόντρα στον Άρη στην Λεωφόρο (σε παιχνίδι που εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα αναβληθεί λόγω κρουσμάτων στους Θεσσαλονικείς). Όσον αφορά τα αγωνιστικά των γηπεδούχων, ο Ηρακλής Μεταξάς θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή να δει πόσους παίκτες θα έχει στην αποστολή. Το ευχάριστο είναι πως πλέον τα κρούσματα στην ομάδα είναι 6 από τα αρχικά 8 που ήταν τις τελευταίες μέρες.

Ο Ιωνικός από την πλευρά του δεν έχει κάνει άσχημο πρώτο γύρο και βρίσκεται στην 11η θέση με 14 βαθμούς. Οι Νικαιώτες θέλουν να ξεκινήσουν το 2022 όσο καλύτερα γίνεται και αν μπορέσουν και φύγουν από τα Γιάννενα χωρίς ήττα θα είναι ιδανικό ξεκίνημα. Στα αγωνιστικά το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ιωνικού ενδέχεται να κάνει κόντρα στον ΠΑΣ ο Μάντζης, καθώς ο 30χρονος φορ που ανακοινώθηκε πρόσφατα από την ομάδα συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, ενώ μετά από περίπου 1,5 μήνα υπολογίζεται και πάλι ο Τουράμ που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Στην ομάδα ανιχνεύτηκαν ακόμη 4 κρούσματα κορονοϊού (1 σε παίκτη, 2 σε μέλη του τεχνικού τιμ), είχε 2 μέχρι πρότινος, ενώ νοκ άουτ για διάφορους λόγους είναι οι Βαφέας, Μύγας, Ματσούκας, όπως και παίκτες που δεν υπολογίζονται (π.χ. Μπουένο).

Αναλυτικά την αποστολή του Ιωνικού αποτελούν οι: Χουτεσιώτης, Χριστοδουλής, Τσιριγώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ, Κιάκος, Νίκος Μουστάκης, Γκοτσούλιας, Αοσμαν, Ντάλσιο, Πογκοσιάν Ρομαό, Κάνιας, Μάναλης, Καμπράλ, Τουράμ, Λένις, Μάντζης.

Τελευταία στιγμή αποστολή ο Αστέρας, με δύο τερματοφύλακες τελικά ο ΟΦΗ

Το δεύτερο παιχνίδι στην πρώτη μέρα της 16ης αγωνιστικής είναι αυτό ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον ΟΦΗ. Επίσης σημαντικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν κάνει μια καλή πορεία ως τώρα. Οι γηπεδούχοι είναι στην 8η θέση με 17 βαθμούς και οι φιλοξενούμενοι στην 6η με 22. Στα αγωνιστικά οι Αρκάδες θα ανακοινώσουν την αποστολή την τελευταία στιγμή, καθώς θα πρέπει να περιμένουν και τα επαναληπτικά τεστ για να δουν αν τα κρούσματα είναι παραπάνω από τα 5 που ήδη είναι γνωστά.

Όσον αφορά τον ΟΦΗ, οι Κρητικοί είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος και έτσι θέλουν να συνεχίσουν. Ο Νίκος Νιόπλιας θα έχει μαζί του τους Γκαγιέγος και Νέιρα, ενώ μπορεί να υπολογίζει και στον Σωτηρίου που είναι καλύτερα και έτσι οι Κρητικοί δεν θα έχουν τον Βάτερμαν ως μόνο τερματοφύλακα, καθώς ο Επασί είναι στο Κόπα Αφρικα και ο Σηφάκης παραμένει εκτός, όπως και η παρουσία του Ντουρμισάι.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο έμπειρος κόουτς δεν ταλαιπωρείται από απουσίες, αφού για διάφορους λόγους έμειναν εκτός οι Τοράλ, Μεγιάδο, Διαμαντής, Ουές, Μαρινάκης, Γιάννου όπως και οι Επασί, Σηφάκης.

Η αποστολή του αποτελείται από τους Βάτερμαν, Σωτηρίου, Πασαλίδη, Βούρο, Λυμπεράκη, Γιαννούλη, Κοροβέση, Σελίμοβιτς, Μπαλογιάννη, Νέιρα, Γκαγιέγος, Στάικο, Ντε Γκουζμάν, Ναμπί, Λάμπρου, φαν Ντούινεν, Γρίβα, Καμάου, Τσιλιανίδη, Καστάνιος, Ντουρμισάι.

Το πρόγραμμα της Τρίτης:

17:15 ΠΑΣ Γιάννινα – Ιωνικός (Novasports Prime)

19:30 Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ (Novaspots Prime)

Πηγή: gazzetta.gr