Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έλαβε ακόμη μια τιμή από την πατρίδα του τη Σερβία. Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου έγινε… γραμματόσημο στη χώρα του. Επιπλέον, ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ του ιδρύματός του και της σερβικής ταχυδρομικής υπηρεσίας προκειμένου να βοηθήσουν παιδιά που το έχουν ανάγκη.

«Είναι τιμή που απέκτησα το δικό μου σερβικό γραμματόσημο. Ευχαριστώ τη γενναιόδωρη πατρίδα μου για αυτό το σπάνιο δώρο! Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι θα συνεργαστούμε με τη σερβική ταχυδρομική υπηρεσία για το ίδρυμά μου πάνω σε διάφορες δραστηριότητες και εγχειρήματα ώστε να έχει κάθε παιδί την ευκαιρία να πάει στο βρεφονηπιακό σταθμό», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter και όπως πάντα έβαλε και μια δόση χιούμορ: «Είμαι ευγνώμων σε όσους δούλεψαν για αυτό. Τώρα, εγώ και η Γέλενα Τζόκοβιτς (σ.σ. η σύζυγός του) θα πάμε μερικά γραμματόσημα στα παιδιά στο σπίτι για να γράψουν στον Άγιο Βασίλη», πρόσθεσε ο Σέρβος τενίστας.

Παραμένει στον «αέρα» η συμμετοχή του στο Australian Open

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στη ζωή του Νόβακ Τζόκοβιτς εκτός αγωνιστικού χώρου, παραμένει άγνωστο αν θα λάβει μέρος στο Australian Open, το πρώτο τουρνουά Grand Slam της σεζόν, που θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 30 Ιανουαρίου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Πριν μερικές μέρες οι διοργανωτές κοινοποίησαν πως θα λάβουν μέρος μόνο εμβολιασμένοι τενίστες και τενίστριες, αν και αποκάλυψαν πως θα υπάρχει ανεξάρτητο πάνελ γιατρών που θα αποφασίσει για τις εξαιρέσεις – εφόσον κατατεθούν εγκαίρως. «Ελπίζω ένας πλήρως εμβολιασμένος Νόβακ Τζόκοβιτς να έρθει και να παίξει στο τουρνουά», δήλωσε ο Υπουργός Αθλητισμού της πολιτείας της Βικτόρια, Μάρτιν Πάκουλα. «Ωστόσο, αν δεν είναι εμβολιασμένος και δεν έχει το δικαίωμα να λάβει εξαίρεση, τότε δυστυχώς δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί», πρόσθεσε.