Όταν ο Αντόνιο Κόντε αναλαμβάνει μια ομάδα ένα από τα πρώτα πράγματα που τον ενδιαφέρουν περισσότερο είναι οι διατροφικές συνήθειες των παικτών του. Στην Τότεναμ, λοιπόν, τώρα μαθαίνουν αυτή την πλευρά του Ιταλού προπονητή. Ο σύλλογος, δε, που τον πληρώνει με περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ για 18 μήνες του έχει δώσει το ελεύθερο να επιβάλλει τους κανόνες που θεωρεί απαραίτητους προκειμένου να γίνουν οι «σπερς» και πάλι ανταγωνιστικοί.

Ο Αντόνιο Κόντε και το τεχνικό του τιμ, λοιπόν, αφού ολοκλήρωσαν τον πρώτο… έλεγχο των παικτών της ομάδας κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο μέσος όρος της ομάδας βρίσκεται πάνω από το επιθυμητό όριο βάρους. Οπότε άρχισαν να μοιράζουν οδηγίες προς τους παίκτες μαζί με τους υπεύθυνους για τη διατροφή των ποδοσφαιριστών. Τέλος στην πίτσα, στην κέτσαπ, στη μαγιονέζα, στα αναψυκτικά, γενικά στα βαριά φαγητά με πολλές θερμίδες και στα πάσης φύσεως σάντουϊτς. Πλέον, με… μέτρο θα πίνουν χυμό, ενώ θα περιοριστούν και τα λίπη που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική εντός των εγκαταστάσεων της ομάδας.

Ο στόχος του 52χρονου κόουτς είναι να βελτιωθούν οι διατροφικές συνήθειες των παικτών του και μαζί μ’ αυτές η φυσική κατάσταση, αλλά και η ανάκτηση των δυνάμεών τους. Αν η Τότεναμ θέλει να παίξει στο επόμενο Champions League, πρέπει ν’ ανέβει «βουνό» στην Premier League. Έπειτα από 11 αγωνιστικές έχει ρεκόρ 5-1-5 και βρίσκεται στην 9η θέση με 16 βαθμούς, έξι πίσω από την Λίβερπουλ που βρίσκεται στην 4η προνομιούχο θέση της κατάταξης. Ο Αντόνιο Κόντε έχει ήδη κάτσει σε δύο ματς στον πάγκο της Τότεναμ. Στο ντεμπούτο του, η ομάδα του νίκησε με 3-2 τη Φιτέσε για το Europa Conference League και στη συνέχεια έμεινε στο 0-0 με την Έβερτον. Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, οι παίκτες του παρουσιάζουν δυσκολίες να βγάλουν τα εξουθενωτικά προγράμματα προπόνησής του.

Η εμπλοκή του Αντόνιο Κόντε με τη διατροφή των παικτών του δεν είναι άγνωστοι στους κύκλους της Premier League. Περίπου τους ίδιους κανόνες είχε επιβάλλει κι όταν εργάστηκε στην Τσέλσι με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Αγγλίας σε δύο σεζόν. Επανάσταση είχε προκαλέσει και στη Γιουβέντους, αλλά και στην Ίντερ όπου εργάστηκε στη Serie A της Ιταλίας.