Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι σταθερά τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Big-4 την οποία εμπλέκουν στα περισσότερα μεταγραφικά σενάρια, ωστόσο -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- το καλοκαίρι αυτό δείχνει πιο ήρεμο σε σχέση με προηγούμενα. Κάτι που μοιάζει λογικό, δεδομένου ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει «στρώσει» ένα σύνολο που δεν χρειάζεται πολλές προσθήκες.

Ωστόσο, επειδή η μεταγραφική περίοδος βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και για αρκετούς παίκτες του υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, δεν αποκλείεται να χρειαστεί η ενίσχυση του ρόστερ με νέα πρόσωπα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι μάνατζερ του Ζοσέ Σα και του Μαντί Καμαρά θέλουν το συντομότερο δυνατό να ολοκληρώσουν τις μεταγραφές των δύο ποδοσφαιριστών σε Γουλβς και Νάπολι, αντίστοιχα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως θα ήθελαν αυτό να συμβεί στα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου αργότερο, προκειμένου να μην υπολογίζονται από τον Μαρτίβς για τους αγώνες με την Ντιναμό Τιφλίδας ή τη Νέφτσι Μπακού, στα πλαίσια του β’ προκριματικού γύρου του Champions League.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως θα συμβεί κιόλας, αλλά πρόθεση των Ζόρζε Μέντες και Μίνο Ραϊόλα είναι να τρέξουν άμεσα οι εξελίξεις. Για τον λόγο αυτό δεν αποκλείεται μέχρι την επόμενη εβδομάδα να υπάρξει κινητικότητα και για τους δύο «ερυθρόλευκους» άσους.

Στην υπόθεση του Σα τα πάντα φαίνεται πως εξαρτώνται από το πότε η Γουλβς θα παραχωρήσει τον Ρουί Πατρίσιο στην Ρόμα, ώστε στη συνέχεια να κάνει επίσημη πρόταση στον Ολυμπιακό για τον Πορτογάλο τερματοφύλακα. Όσο για την υπόθεση του Καμαρά, ο μάνατζέρ του κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για μην τραβήξει περισσότερο η συγκεκριμένη ιστορία.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν κάνει την απαραίτητη προεργασία για να αντικαταστήσουν άμεσα τους δύο αθλητές, όταν -και αν φυσικά- «κλειδώσει» η αποχώρησή τους από το Λιμάνι.

Μία από τις θέσεις που ψάχνεται ο Ολυμπιακός για ενίσχυση ενόψει της επόμενης σεζόν, είναι εκείνη του αριστερού μπακ χαφ, δεδομένου ότι ο Χοσέ Χολέμπας πιθανότατα δεν θα συνεχίσει για ακόμη έναν χρόνο στον Πειραιά και στο ρόστερ αυτήν τη στιγμή υπάρχει μόνο ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ για τη θέση.

Χθεσινό ρεπορτάζ στην Αγγλία άνοιξε ξανά θέμα επιστροφής του Κώστα Τσιμίκα στην Ελλάδα για τους «ερυθρόλευκους». Μάλιστα, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως οι πρωταθλητές Ελλάδας προσέγγισαν τη Λίβερπουλ για πιθανό δανεισμό του διεθνούς άσου.

Ωστόσο, η βρετανική ομάδα φέρεται να απέρριψε τις προσεγγίσεις, γιατί επιθυμεί να κρατήσει τον παίκτη. Από την πλευρά του, ρεπορτάζ της εφημερίδας «Κόκκινος Πρωταθλητής», αναφέρει πως ο σύλλογος του Μέρσεϊσάιντ δεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι στιγμής στον Τσιμίκα αν τον υπολογίζει για τη χρονιά που έρχεται.

Αν ο Γιούργκεν Κλοπ του πει ότι τον θέλει, τότε παύει να υφίσταται κάθε σενάριο επιστροφής του Σερραίου μπακ χαφ στην ομάδα που τον ανέδειξε, ή σε κάποιον σύλλογο του εξωτερικού. Άλλωστε, από την Ιταλία γράφτηκε πως τον θέλει η Νάπολι (ξανά), ενώ από την Τουρκία υπήρξε ρεπορτάζ περί ενδιαφέροντος της Φενέρμπαχτσε.