Έναν αντίπαλο από τον οποίον ζητά… εκδίκηση θα αντιμετωπίσουν οι Μιλγουόκι Μπακς στον πρώτο γύρο των πλέι οφ της σεζόν 2020-21 του ΝΒΑ. Ο λόγος για τους Μαϊάμι Χιτ, τους οποίους τα «ελάφια» περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία, έπειτα από τον περσινό τους αποκλεισμό στον δεύτερο γύρο με 4-1.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στάθηκε στην κόντρα που έρχεται, δείχνοντας αισιοδοξία πως η ομάδα του θα τα καταφέρει, καθώς διαθέτει καλύτερη ομάδα φέτος σε σχέση με πέρσι, ενώ είναι και σε καλό σημείο πνευματικά.

Πιο συγκεκριμένα ο Αντετοκούνμπο μίλησε για:

Το αν έχει αλλάξει κάτι στην νοοτροπία του σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και θα εφαρμόσει φέτος: «Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Απλώς το παίρνω μέρα με τη μέρα, προσπαθώ να βελτιώνομαι και να μένω συγκεντρωμένος. Ξέρω πως όταν έρθει η ώρα θα είμαι συγκεντρωμένος».

Το αν έχει έξτρα κίνητρο κόντρα στους Χιτ λόγω του περσινού αποκλεισμού από το Μαϊάμι στον δεύτερο γύρο: «Σίγουρα. Κανείς δεν παίζει για να χάσει. Πέρυσι μας νίκησαν με 4-1 και όσοι ήμασταν πέρυσι θα έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο. Θέλουμε να προκριθούμε. Είμαστε σε καλό σημείο πνευματικά και ελπίζουμε να προκριθούμε».

Το τι προσφέρει ο Τάκερ στην ομάδα: «Μιλάει πολύ και αυτό πρέπει να κάνει. Είναι βετεράνος, έχει βρεθεί σε τέτοιες καταστάσεις και χρειαζόμαστε να συνεχίσει να το κάνει αυτό. Ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά. Άλλοι μιλάνε πολύ, άλλοι είναι πιο ήσυχοι. Κάνει την δουλειά του και την κάνει καλά».

Το πώς πιστεύει κατά πόσο οι αλλαγές στην φιλοσοφία των Μπακς θα βοηθήσει: «Δουλεύουμε όλη την σεζόν και πρέπει απλώς στα πλέι οφ να το κάνουμε πιο έντονα και να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί. Πρέπει να βρούμε τρόπο να είμαστε αποδοτικοί. Πρέπει να ξέρουμε τι θέλουν να κάνουν οι αντίπαλοί μας και να είμαστε προσεκτικοί».

Το πόσο έτοιμοι πρέπει να είναι οι Μπακς για το γεγονός ότι οι Χιτ μπορούν αρκετά εναλλακτικά πλάνα αφού δώσουν το πρώτο χτύπημα: «Δεν έχει να κάνει για το δικό τους χτύπημα, αλλά το δικό μου χτύπημα. Ελπίζουμε να ετοιμαστήκαμε σωστά στην κανονική περίοδο, να “χτίσαμε” καλές συνήθειες και να δώσουμε το δεύτερο χτύπημα. Πρέπει να μην περιμένουμε ότι τα πράγματα θα πάνε όπως θέλουμε, επειδή δεν θα πάνε. Πρέπει απλώς να ακολουθήσουμε το πλάνο μας για να νικήσουμε».

Το αν πιστεύει ακόμα ότι ο στόχος είναι να χτίσουν οι Μπακς καλές συνήθειες και όχι οι νίκες: «Δεν είχα αλλάξει ως Γιάννης. Δεν είμαι διαφορετικός στην κανονική περίοδο και τα πλέι οφ. Θα είμαι ο εαυτός μου, θα παλέψω και ελπίζω να βρεθούμε σε καλή θέση για να νικήσουμε».

Την εμπειρία του από τις προπονήσεις όταν ο Χόλιντεϊ τον μάρκαρε: «Όταν σε μαρκάρει δεν μπορείς να καθυστερείς με την μπάλα. Έχει τρομερά χέρια και θα σου κλέψει την μπάλα. Έτσι όπως είμαι εγώ, έπρεπε να συμπεριφέρομαι ως ψηλός απέναντί του όπως κάνω όποτε με μαρκάρει γκαρντ. Αλλά αν παίζεις μαζί του θα χάσεις την μπάλα. Έχει σπουδαία πόδια και δεν μπορείς να τον ποστάρεις εύκολα, χρειάζεται να κάνεις τις κινήσεις σου προσεκτικά και γρήγορα. Είναι σπουδαίος αμυντικός».

Το πόσο δύσκολη είναι η αντιμετώπιση των Χιτ ως μία ομάδα που έχει παίκτες που κινούνται διαρκώς χωρίς την μπάλα: «Προφανώς είναι δύσκολο επειδή κινούνται συνεχώς, κάνουν σκριν, ζητάνε την μπάλα χέρι με χέρι. Μου θυμίζουν λίγο τους Σέλτικς όπως έπαιζαν πριν μερικά χρόνια. Πρέπει να παίζεις 48 λεπτά μαζί τους, όχι 34, 38 ή 44 λεπτά. Πρέπει να παλέψεις. Έχει σχέση με το πόσο θα προσπαθήσεις. Αμυντικά και επιθετικά πρέπει να τα δώσεις όλα με αυτούς».

Το τι ξεχωρίζει στην άμυνα των Χιτ πάνω του: «Νομίζω ότι είναι πολύ πειθαρχημένοι και απλώς στέλνουν κόσμο. Δεν σταματάνε. Ξεκινούν με νταμπλ τιμ, βάζουν κόσμο μπροστά μου όταν τρέχω στο ανοιχτό γήπεδο, προσπαθούν να κλέψουν μπάλες, όταν πάω προς το καλάθι και προσπαθώ να κάνω μία κίνηση πάντα είναι κάποιος εκεί να μου κλείσει χώρους, παίζουν δυνατά. Πρέπει όμως να συνεχίσεις να παίζεις στο δικό σου στυλ, να προσπαθείς να βρίσκεις τους συμπαίκτες σου και να παλεύεις».

Το πώς πιστεύει ότι θα αντιδράσει ο ίδιος στην συνδυασμένη άμυνα των Χιτ, οι οποίοι πέρυσι τον δυσκόλεψαν: «Δεν ξέρω, θα δούμε. Είμαι σε καλό σημείο σωματικά και πνευματικά. Το αποτέλεσμα θα κρίνει πώς είμαι. Δεν μπορώ να ανησυχώ όμως για την άμυνά τους. Αν μπουν τα σουτ, ήμουν έτοιμος, αν όχι, δεν ήμουν έτοιμος. Σημασία έχει ότι σωματικά και πνευματικά είμαι εντάξει και ότι ξέρω πως θα παλέψω. Το χειρότερο που μπορεί να γίνει, είναι να αστοχήσω στα σουτ που θα πάρω. Ελπίζω η κανονική περίοδος να με ετοίμασε σωστά για τα πλέι οφ και να χτίσαμε καλές συνήθειες ως ομάδα».

Το τι έμαθε τα τελευταία χρόνια βλέποντας την πίεση να αυξάνεται στο πρόσωπό του στα πλέι οφ: «Προσπαθώ απλώς να μάθω όσα περισσότερα μπορώ από προηγούμενες εμπειρίες. Πιστεύω ότι το να υπάρχει πίεση, είναι κάτι που πρέπει να το κερδίσεις. Αν δεν ήμουν αυτός που είμαι και δεν δούλευα τόσο σκληρά, δεν γυμναζόμουν και δεν έκανα προπονήσεις τόσο σκληρά, αν δεν αγαπούσα τόσο πολύ το μπάσκετ, δεν θα μιλούσαμε για πίεση. Το λατρεύω να υπάρχει πίεση. Θέλω να βγω στο παρκέ, να βελτιωθώ και να υπάρχει πίεση, γιατί όσο καλύτερος γίνομαι, τόση περισσότερη πίεση θα υπάρχει. Είμαι σε καλό σημείο σωματικά και πνευματικά και το μόνο που με νοιάζει είναι να παλέψω. Ελπίζω φέτος να είμαστε καλύτεροι από ότι τα προηγούμενα χρόνια».

Το κατά πόσο πιστεύει αν οι φετινοί οι Μπακς είναι πιο έτοιμοι σε σχέση με πέρυσι για τα πλέι οφ: «Τα αποτελέσματα θα μιλήσουν για αυτό. Αν νικήσουμε, είμαστε καλύτεροι, αν χάσουμε, τότε ήμασταν ίδιοι με πέρυσι. Έχουμε ένα σπουδαίο ρόστερ, με παίκτες έτοιμος να παλέψουν. Λατρεύω την ομάδα μας και ελπίζω να παλέψουμε και να προκριθούμε».

Το πώς αισθάνεται που θα τον μαρκάρει ο Αντεμπάγιο, ο οποίος έκανε καλή δουλειά στο μαρκάρισμά του παλαιότερα: «Το να παίζεις απέναντί του είναι πάντα δύσκολο. Παίζει με πολλή ενέργεια, παλεύει και προσπαθεί να βάλει την ομάδα του σε θέση για να νικήσει. Είναι πάντα δύσκολο όταν αντιμετωπίζω παίκτες όπως αυτός. Αλλά πρέπει να λατρεύεις την πρόκληση, γιατί αυτό είναι το μπάσκετ, αλλά και πολλά πράγματα. Έχεις μία πρόκληση μπροστά σου και πρέπει να την ξεπεράσεις. Είναι σπουδαίος παίκτης και αμυντικός και είναι σημαντικός για τους Χιτ».

Το τι πιστεύει ότι θα σημαίνει για τους φιλάθλους και τους Μπακς ότι θα ζήσουν εντός έδρας αγώνα στα πλέι οφ με 50% χωρητικότητα έπειτα από όσα έγιναν με την πανδημία και την περσινή «φούσκα»: «Είμαι απλώς χαρούμενος που θα παίξουμε στο σπίτι μας μπροστά στους φιλάθλους μας. Ελπίζω να το χαρούν και να μας υποστηρίζουν. Εστιάζω όμως στο να κάνω ό,τι μπορώ για την ομάδα μου για να νικήσει. Είμαι χαρούμενος που θα έχουμε 50% χωρητικότητα».

Το πώς αποφασίζει για το πότε και πώς θα δώσει τα παπούτσια του σε κάποιον φίλαθλο και αν υπάρχει κάποια στρατηγική: «Δεν υπάρχει κάποια στρατηγική, αλλά απλώς το πώς νιώθω. Βλέπω ένα παιδί στην εξέδρα και λέω “θα του φτιάξω την μέρα”. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έρχονται και μου λένε “ευχαριστώ” που έδωσα τα παπούτσια μου σε κάποιον ανιψιό του ακόμα και έναν χρόνο αργότερα. Αυτό μου μένει.

Αν μπορέσω να φτιάξω την μέρα ενός παιδιού, ξέροντας ότι θα το θυμάται στην υπόλοιπη ζωή του, είναι όμορφο. Αλλά δεν έχω κάποια στρατηγική. Δεν έχει σημασία ας πούμε αν με έχουν γιουχάρει νωρίτερα ας πούμε. Είναι πολύ πιθανό κάποια παιδιά που τους έδωσα τα παπούτσια μου να με έχουν γιουχάρει, αφού έχω δώσει παπούτσια μου σε πολλά εκτός έδρας παιχνίδια. Μπορεί αυτό το παιδί να γίνει φίλος των Μπακς ή θαυμαστής μου».

Το τι έμαθε τα προηγούμενα χρόνια και τι πιστεύει ότι θα είναι διαφορετικό φέτος: «Δεν ξέρουμε αν θα είναι διαφορετικά φέτος, δεν το είπα αυτό. Ίσως είναι το ίδιο. Τα αποτελέσματα θα μιλήσουν. Το νόημα είναι να μην ανεβαίνεις ψηλά ή να μην πέφτεις χαμηλά μετά από ήττα. Πέρυσι, λόγω της φούσκας μάλλον, έχανες και απλώς πήγαινες στο ξενοδοχείο και ήσουν μόνος σου, μετά διάβαζες τι έγραφαν τα ΜΜΕ που έλεγαν ότι ήμασταν κακοί και λέγαμε “είμαστε κακοί;” Και μετά νικούσαμε και έγραφαν “είναι σπουδαίοι” και σκεφτόμασταν “είμαστε σπουδαίοι, πάμε για το πρωτάθλημα”.

Το θέμα είναι να μην ανεβαίνεις πολύ και να μην πέφτεις πολύ. Πρέπει απλώς να παλέψεις κάθε ματς, γιατί στο τέλος της ημέρας δεν πρόκειται να σημειώσουμε 16 σερί αγώνες. Και ελπίζω να μην χάσουμε 4 αγώνες σε μία σειρά. Πρέπει απλώς να παλεύεις και να περνάς καλά. Δεν έχει αλλάξει κάτι για εμένα. Το πώς προσεγγίζω το παιχνίδι είναι ίδιο. Αυτός είμαι. Πνευματικά όμως, με την πίεση να αυξάνεται με τους φιλάθλους και τα ΜΜΕ, το νόημα είναι να μην έχεις σκαμπεναβάσματα στην ψυχολογία σου».