Μετά από 2 χρόνια όπου το βραβείο του MVP πήγε στον δικό μας, Γιάννη Αντετοκούνμπο, φέτος δεν θα έρθει Ελλάδα. Το ΝΒΑ έκανε γνωστούς τους 3 φιναλίστ που θα διεκδικήσουν το βραβείο και το όνομα του Greek Freak απουσιάζει.

Υποψήφιοι είναι ο Νίκολα Γιόκιτς των Νάγκετς, ο Τζοέλ Εμπίιντ των Σίξερς και ο Στεφ Κάρι των Ουόριορς, με τον Κάρι να παλεύει για το τρίτο του, ενώ οι άλλοι 2 θέλουν να πάρουν την ατομική διάκριση για πρώτη φορά.

Φαβορί είναι ο ηγέτης του Ντένβερ. Φέτος ο Γιόκιτς μετρά 26.4 πόντους, 10.8 ριμπάουντ και 8.3 ασίστ, ο Εμπίντ έχει 28.5 πόντους, 10.6 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ, ενώ ο Κάρι μετρά 32 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 5.8 ασίστ.

Για να δούμε αν ο… παλιός θα προσθέσει άλλο ένα βραβείο στη συλλογή του ή αυτό θα καταλήξει για πρώτη φορά στον Σέρβο ή τον Καμερουνέζο. Eπίσης έχει ενδιαφέρον αν το βραβείο θα συνεχίσει να το παίρνει Ευρωπαίος ή θα πάει σε Αμερικανό ή Αφρικανό.

Ο Γιάννης έκανε απίθανα πράγματα για 2 σεζόν στο ΝΒΑ, ανεβάζοντας την Ελλάδα στην κορυφή με το βραβείο του MVP, όμως πλέον έφτασε η ώρα να παραδώσει τα σκήπτρα. Αν το πάρει ο Γιόκιτς θα αποτελεί τον τρίτο Ευρωπαίο που το καταφέρνει μετά τους Ντιρκ Νοβίτσκι και Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Πηγή: gazzetta.gr