Η UEFA απειλεί με αποκλεισμό τις Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα, οι οποίες είναι διατεθειμένες να φτάσουν ως την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι ένα θέμα που μπορεί να μοιάζει απλό, αλλά δεν είναι. Και σύμφωνα με διάφορες αναλύσεις του διεθνή Τύπου, μπορεί να μπλέξει κι άλλο. Γιατί; Επειδή οι απειλές της UEFA προς τις Ρεάλ, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα περί αποκλεισμού λόγω της European Super League, μπορεί να οδηγήσει την υπόθεση στα δικαστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και εκεί υπάρχουν δεδικασμένα που… κλείνουν το μάτι στις τρεις ομάδες.

Προς το παρόν, όπως αναφέρει το Reuters, δικαστήριο της Μαδρίτης ζητάει από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ε.Ε. να αποφανθεί αν είναι ή όχι νόμιμη η European Super League, κάνοντας χρήση των άρθρων 101 και 102 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το άρθρο 101 αφορά συμφωνίες που μπορούν να διαταράξουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό, ενώ το άρθρο 102 εμποδίζει επιχειρήσεις που έχουν υψηλή θέση στην αγορά να κάνουν κατάχρησή της. Και η UEFA, νομικά, θεωρείται και είναι επιχείρηση…

Πριν δύο εβδομάδες, μάλιστα, το Εμπορικό Δικαστήριο της Μαδρίτης αποφάσισε ότι η UEFA δεν μπορεί να αντιταχθεί στη European Super League επειδή έτσι θα παραβιάσει το δικαίωμα στον ελεύθερο ανταγωνισμό.