Την ήττα από τη Ρουμανία στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας καλείται να διορθώσει η Εθνική Ελλάδας στους προσεχείς αγώνες με Φινλανδία και Βόρειο Ιρλανδία.

Σήμερα το μεσημέρι (στις 12:00) είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση των διεθνών σε γνωστό ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης και από το απόγευμα ξεκινάει η προετοιμασία για τις παραπάνω αναμετρήσεις.

Χθες το βράδυ ο Κλαούντιο Ρανιέρι κάλεσε τον Πέτρο Μάνταλο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αφού ο Κονέ τραυματίστηκε στον αγώνα της Ουντινέζε με την Τσεζένα και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για θλάση.

Παράλληλα, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έχει και εκείνος πρόβλημα, ενώ σήμερα θα τον εξετάσει ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Εθνικής, Αθανάσιος Τόσκας. Παράλληλα, εκτός έμεινε και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει αρκετά καλή παρουσία στην Τραμπζονσπόρ, με τον Γιάννη Σκόνδρα να παίρνει τη θέση του.

Εκτός από το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, πλέον στα αποδυτήρια επιστρέφει με άλλη ιδιότητα ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος παρουσιάστηκε την Παρασκευή από την ΕΠΟ ως διευθυντής ποδοσφαίρου όλων των Εθνικών ομάδων και θα προσπαθήσει να βοηθήσει στο έργο του Ρανιέρι.

Οι «εκλεκτοί» του ομοσπονδιακού προπονητή

Τερματοφύλακες: Καρνέζης, Γλύκος, Καπίνο, Διούδης.

Αμυντικοί: Τοροσίδης, Βύντρα, Χολέβας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σκόνδρας, Μόρας, Σταφυλίδης.

Μέσοι: Μανιάτης, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Σάμαρης, Τζιόλης, Κονέ, Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος (αν και θα κριθεί ανέτοιμος).

Επιθετικοί: Σάλπιγγίδης, Μήτρογλου, Σαμαράς, Αθανασιάδης, Καρέλης.

(Η σημερινή προπόνηση της Εθνικής είναι προγραμματισμένη στις 18:00 και είναι ανοιχτή για τους φιλάθλους και τα Μέσα Ενημέρωσης).

Πηγή: sport-fm.gr