Την αλλαγή σελίδας στον τρόπο λειτουργείας ανακοίνωσε η Euroleague. Η διοργανώτρια Αρχή επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τη συμμετοχή των 11 ομάδων – μετόχων στα Διοικητικά Συμβούλια από εδώ και στο εξής, ώστε να έχουν λόγο στις αποφάσεις που θα λαμβάνονται στο μέλλον.

Από εκεί και πέρα, η ανακοίνωση στέλνει και μήνυμα ενότητας ανάμεσα στους 11 μετόχους, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν υπάρχουν αντίπαλα «στρατόπεδα» στις τάξεις τους.

Αναλυτικά αναφέρεται:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή των Μετόχων της ECA συνεδρίασε στη Βαρκελώνη τη Δευτέρα 26 Απριλίου. Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής των Μετόχων της ECA συμφώνησαν στα ακόλουθα σημεία:

  • Τα 11 κλαμπ δεσμεύονται πλήρως όσον αφορά την ενότητα που αποτελεί προϋπόθεση της συλλογικής προσπάθειας. Οι ομάδες είναι πεπεισμένες πως η ενότητα έχει πετύχει τα τελευταία 20 χρόνια.
  • Οι 11 ομάδες παραμένουν δεσμευμένες στο όραμά τους να πραγματοποιήσουν τα απαραίτητα κοινά βήματα για να συνεχίσουν να στηρίζονται σε αυτή την επιτυχία, διατηρώντας τις διοργανώσεις της EuroLeague Basketball στα ίδια υψηλά επίπεδα.
  • Η EuroLeague Basketball θα προτείνει μέτρα για την περαιτέρω ενσωμάτωση των 11 συλλόγων – μετόχων στη δομή διακυβέρνησης όλων των συλλογικών στοιχείων στην προσεχή Συνέλευση των Μετόχων της ECA».