Στο… μάτι του κυκλώνα βρέθηκε ένας δημοσιογράφος στην Ιταλία, ο οποίος αναφέρθηκε με έναν όχι και τόσο κομψό τρόπο στον Ρομέλου Λουκάκου. Ο Στέφανο Ντε Γκράντις είπε στον αέρα του Sky Italia ότι ο Βέλγος επιθετικός είναι «μαυρισμένος», κάτι που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, ενώ από την αντίδρασή του φάνηκε πως και ο ίδιος κατάλαβε το… φάουλ.

Την ώρα που στην οθόνη του στούντιο προβλήθηκε μια εικόνα του δυναμικού επιθετικού, ο Ντε Γκράντις αναφέρθηκε σε αυτόν ως «…ο μαυρισμένος κύριος δίπλα σου». Και όταν κατάλαβε τι γκάφα έκανε, είπε «ο μαύρος της Ίντερ».

Ο ίδιος απολογήθηκε για το σφάλμα του μέσω ανάρτησης στο Facebook, όπου τόνιζε πως δεν είναι σε καμία περίπτωση ρατσιστής και πως ό,τι ειπώθηκε ήταν από λάθος.

«Χθες, μιλώντας για τον Ρομέλου Λουκάκου, χρησιμοποίησα μια απαράδεκτη έκφραση. Όταν εμφανίστηκε η φωτογραφία του, χρησιμοποίησα τον όρο “μαυρισμένος”, έναν πολύ ηλίθιο και ακατάλληλο όρο, πράγματι απαράδεκτο.

Είναι ένα σοβαρό λάθος, το οποίο δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Ο ρατσισμός δεν με εκφράζει, στην πραγματικότητα τον μισώ, αλλά οι λέξεις είναι σημαντικές και δεν θέλω δικαιολογίες.

Σε κάθε περίπτωση, έκανα λάθος και λυπάμαι βαθιά. Ζητώ συγγνώμη πρώτα απ’ όλα στον Ρομέλου, στο Sky και σε αυτούς που μας παρακολουθούσαν».

Ieri parlando di Romelu Lukaku ho usato una espressione inaccettabile. In diretta, comparsa la sua foto, ho usato il…

Posted by Stefano De Grandis on Tuesday, April 20, 2021