Η βασίλισσα Ελισάβετ έχρισε μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας τον Μάρκους Ράσφορντ.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Αγγλίας έχει αναπτύξει μεγάλη φιλανθρωπική δράση και σε συνεργασία με την οργάνωση FareShare κατάφερε να μοιραστούν γεύματα σε τρία εκατ. ανθρώπους στην Αγγλία που επηρεάστηκαν από την πανδημία του κορονοϊού, δίνοντας τεράστια σημασία στη μάχη κατά της παιδικής φτώχειας.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να χριστεί μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (Member of the Order of the British Empire) από τη βασίλισσα Ελισάβετ, με τον Ράσφορντ να εκφράζει τα συναισθήματά του μέσω των social media.

«Είμαι απίστευτα περήφανος και ταπεινός. Ως ένας νέος μαύρος άνδρας από το Wythenshawe, ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα γινόμουν MBE στα 22 μου. Αυτή είναι μία σπουδαία στιγμή για μένα και την οικογένειά μου, αλλά πιο συγκεκριμένα για τη μητέρα μου γιατί αυτή είναι που αξίζει αυτή την τιμή. Η μάχη για την προστασία των ευάλωτων παιδιών έχει πολύ δρόμο ακόμα. Θα έκανα την κοινότητά μου και με τις οικογένειες τις οποίες γνώρισα και μίλησα, θα ήταν αδικία αν δε χρησιμοποιούσα αυτή την ευκαιρία για να παροτρύνω με σεβασμό τον πρωθυπουργό ο οποίος με εισηγήθηκε γι’ αυτή τη τιμή, να υποστηρίξει τα παιδιά μας κατά τη διάρκεια της περιόδου του Οκτωβρίου με επέκταση του συστήματος κουπονιών, καθώς το τελικό πρόγραμμα τελειώνει και υπάρχει υψηλή ανεργία.

Άλλο ένα εμπόδιο, αλλά κάτι που θα δώσει στους γονείς εκατομμυρίων παιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα λιγότερο πράγμα που πρέπει να ανησυχεί. Ας υποστηρίξουμε ότι κανένα παιδί στην Αγγλία δεν πρέπει να κοιμάται πεινασμένο. Όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, ανεξάρτητα από το συναίσθημα ή τη γνώμη σας, το να μην έχει πρόσβαση σε φαγητό δεν είναι ΠΟΤΈ λάθος του παιδιού».

I’m incredibly honoured and humbled. As a young black man from Wythenshawe, never did I think I would be accepting an…

Δημοσιεύτηκε από Marcus Rashford στις Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020