Ο ΠΑΟΚ έκανε στο ματς του β’ προκριματικού γύρου με 3-1 την Μπεσίκτας και έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα στην ευρωπαϊκή του πορεία για την τρέχουσα σεζόν. Πήρε τον δικό του «τελικό» και εξασφάλισε τουλάχιστον τον όμιλο του Europa League σε περίπτωση που απόψε το βράδυ αποκλειστεί από την Μπενφίκα.

Σε αυτήν την περίπτωση θα βάλει στα ταμεία του μίνιμουμ 7 με 8 εκατομμύρια ευρώ, που θα τον βοηθήσουν στο Financial Fair Play. Όμως, ο μεγάλος στόχος του «δικεφάλου» είναι μπροστά του. Και αυτός δεν είναι άλλος από την είσοδό του στους ομίλους του Champions League. Βεβαίως, για να φτάσει μέχρι εκεί θα πρέπει αρχικά να περάσει την πορτογαλική ομάδα και στη συνέχεια την Κράσνονταρ στα διπλά ματς των πλέι οφ.

Τα επιπλέον 5 εκατομμύρια ευρώ

Εάν αποκλειστεί λοιπόν απόψε ο ΠΑΟΚ, θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League με εξασφαλισμένα έσοδα 7-8 εκατομμυρίων ευρώ και ό,τι καταφέρει στη συνέχεια θα αυξάνει τον… λογαριασμό. Εάν όμως περάσει την Μπενφίκα αλλάζει τα οικονομικά του δεδομένα, καθώς θα έχει εξασφαλίσει μίνιμουμ άλλα 5 εκατ. ευρώ.

Η UEFA δίνει συνολικά 30 εκατομμύρια ευρώ στις 6 ομάδες που θα αποκλειστούν από τη διαδικασία των πλέι οφ του Champions League (4 από το μονοπάτι των πρωταθλητών που είναι ο Ολυμπιακός και 2 από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών). Εάν λοιπόν περάσει τους «αετούς» της Λισαβόνας και αποκλειστεί από την Κράσνονταρ, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης θα βάλει άλλα 5 εκατομμύρια στα ταμεία του.

Τι θα γίνει εάν ο ΠΑΟΚ φτάσει μέχρι τέλους; Τότε ξεχάστε τα 7-8 εκατομμύρια από τους ομίλους του Europa League και τα 5 εκατομμύρια από τα πλέι οφ. Δηλαδή, ο «δικέφαλος» του Βορρά7» θα έχει εξασφαλισμένα 20+ εκατομμύρια ευρώ!

Πηγή: gazzetta.gr