Με γκολ των Μαξίμοβιτς και Τσιλούλη ο Πανιώνιος νίκησε την Ξάνθη και έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στα πλέι άουτ.

Σε όλη την κανονική διάρκεια της Super League 1 οι Νεοσμυρνιώτες δεν μπορούσαν να σταυρώσουν νίκη και γενικά, με δεδομένα όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν, έδειχναν… έτοιμοι για υποβιβασμό. Κι όμως, στα πλέι άουτ βλέπουμε μια εντελώς διαφορετική ομάδα, η οποία είναι πλέον ικανή να σωθεί, αφού μετά τη Λαμία, νίκησε και την Ξάνθη.

Σε ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας και για τις δύο ομάδες, ο Πανιώνιος έδειχνε να πατάει καλύτερα μετά το 20λεπτο και αφού πρώτα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κόρμπο στο 26′, σκόραρε στο 30′ με τον Μαξίμοβιτς, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία μετά το τραγικό λάθος του Λισγάρα (1-0).

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανασυνταχθούν και να παρουσιαστούν βελτιωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο, αγγίζοντας την ισοφάριση στο 54′ με την κεφαλιά του Κασάδο που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κότνικ. Η Ξάνθη άρχισε τις αλλαγές αφού κάθε λεπτό που περνούσε έκανε και πιο δύσκολη την αποστολή της, μέχρι που αυτή έγινε αδύνατη…

Ήταν στο 66ο λεπτό, όταν ο Τσιλούλης με κεφαλιά-ψαράκι έγραψε το 2-0 και έβαλε βάσεις νίκης για τον Πανιώνιο, ο οποίος δεν πρόλαβε να αγχωθεί μήπως στραβώσει κάτι, αφού το γκολ της Ακριτικής ομάδας, με το οποίο μείωσε σε 2-1, άργησε να έρθει (93′ πεν. Φοσέ).

Έτσι, οι Νεοσμυρνιώτες πήγαν στους 21 βαθμούς, όσους έχει και ο Παναιτωλικός, ενώ η Ξάνθη έμεινε στους 22.

Πανιώνιος: Κότνικ, Ρέντζας, Ντομίγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Παπανικολάου, Μαξίμοβιτς (79′ Ευαγγέλου), Λυμπεράκης, Παπαγεωργίου (56′ Άρτσε), Τσιλούλης (87′ Δούμτσιος).

Ξάνθη: Σαο Μπέντο, Μπεξιβανίδης, Λισγάρας (55′ Σόσα), Κασάδο, Καρασαλίδης, Τέρκι, Τζουρίσκοβιτς (46′ Στάρτζεον), Μπαριέντος (62′ Γκαργκαλατζίδης), Καμαρά (46′ Μουλέν), Ντε Αμορίμ, Κάστρο (78′ Φοσέ).