Η πορεία της φετινής Γιουβέντους είναι εξωπραγματική. Μετά από 22 αγώνες έχει συγκεντρώσει 59 βαθμούς. Η ομάδα του Τορίνο έχει απολέσει μόλις 7 πόντους. Μια ήττα στη Φλωρεντία, μία ισοπαλία στο Μιλάνο με την Ιντερ και μία ισοπαλία στη Ρώμη με τη Λάτσιο. Είναι όμως η Γιουβέντους τόσο καλύτερη από όλους τους άλλους ή είναι οι άλλοι τόσο χάλια; Τα πράγματα είναι απλά.

Οι «μπιανκονέρι», πράγματι, κάνουν μια ιδιαίτερη χρονιά στη Σέριε Α. Νικούν σε όποιο γήπεδο κι αν πάνε ενώ διατηρούν το αήττητο στην έδρα τους. Ο Αντόνιο Κόντε έχει φτιάξει μια ομάδα που δεν έχει αντίπαλο στην Ιταλία. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Ακόμη και η Ρόμα που έκανε το καλύτερο ξεκίνημα, όχι μόνο της ιστορίας της αλλά στο πρωτάθλημα, βρίσκεται 9 βαθμούς πίσω (με ένα αγώνα λιγότερο).

Ο Ανιέλι δημιούργησε ένα γήπεδο και φτιάχνει μια ομάδα για να πρωταγωνιστεί αποκλειστικά εντός συνόρων. Αυτό φαίνεται από τις ευρωπαϊκές πορείες τα τελευταία δύο χρόνια. Για τη Γιουβέντους το Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι προτεραιότητα. Προτεραιότητα είναι η κατάκτηση του σκουτέντο. Και σε αυτό τη βοηθούν και οι αντίπαλοί της. Η Ρόμα παλεύει να μείνει σε απόσταση βολής μπας και εκμεταλλευτεί συνεχόμενες γκέλες των πρωτοπόρων. Η Νάπολι, έχοντας χάσει αρκετό έδαφος, παλεύει περισσότερο ώστε να μη χάσει τη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ παρά να πάρει κάτι παραπάνω.

Η Ιντερ βρίσκεται 26 βαθμούς πίσω και η Μίλαν 30! Εντυπωσιακό είναι πως οι δύο ομάδες του Μιλάνου έχουν, να προσθέσουμε τους πόντους τους, μόλις 3 παραπάνω απ’ όσους έχει πάρει η Γιουβέντους. Η Φιορεντίνα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, η Λάτσιο έχει πάρει την κατιούσα. Οι ποδοσφαιριστές του Κόντε είναι κοντά στην κατάκτηση του τρίτου σερί πρωταθλήματος. Αυτό μπορεί να είναι αυτοσκοπός για έναν εφήμερο στόχο. Μακροπρόθεσμα όμως, δε συμφέρει κανέναν.

Ούτε φυσικά τη Γιουβέντους που τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου πήρε μόλις έναν ποδοσφαιριστή για ενίσχυση. Γιατί να επενδύσει αφού παίζει μόνη της και αφού δεν την ενδιαφέρει η Ευρώπη; Ενα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που θα κρίνεται τις τελευταίες αγωνιστικές, που θα υπάρχει εναλλαγή πρωτοπόρων θα βοηθήσει τους πάντες. Και αυτό δε θα γίνει αν αποδυναμωθεί η Γιουβέντους αλλά αν ενισχυθούν οι υπόλοιποι.

Πηγή: www.tifosi.gr