Για την επανεκκίνησή του ετοιμάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, τουλάχιστον όσον αφορά την κορυφαία επαγγελματική κατηγορία της χώρας, τη Super League 1, ενώ και από τη Super League 2 φαίνεται να υπάρχει η πρόθεση να δοθεί συνέχεια στη σεζόν, αν και αντικειμενικά τα προβλήματα είναι πολύ μεγαλύτερα.

Όσον αφορά τη Super League 1, το πλάνο είναι να αρχίσει ξανά η δράση το διήμερο 6-7 Ιουνίου, με αυτό που απομένει να είναι το τελικό «ΟΚ» της κυβέρνησης. Κάτι που συγκεντρώνει συντριπτικές πιθανότητες να συμβεί και μάλιστα σύντομα.

Ένα από τα ζητήματα που προκύπτουν με την επανέναρξη της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας, έχει να κάνει με τη χρήση του VAR, καθώς απαιτούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ωστόσο, η Γερμανία έδειξε τον δρόμο, με τη χρήση της τεχνολογίας να γίνεται κανονικά, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να συμβεί το ίδιο και σε άλλες Λίγκες που ετοιμάζονται για επιστροφή.

Η αίσθηση και οι πληροφορίες που υπάρχουν γύρω από το VAR και τη χρήση του στη χώρα μας, στη μετά-κορονοϊού εποχή, λένε ότι πράγματι θα γίνει η χρήση του. Επίσης, δεν θα σφυρίξουν στα ματς διαιτητές από το εξωτερικό, αλλά μόνο Έλληνες.

Μάλιστα, κατά κάποιον τρόπο επιβεβαιώνεται αυτό και από τον πρώην διαιτητή και νυν σχολιαστή διαιτησίας, Ηρακλή Τσίκινη, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δραστήριος στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας και έχει γνώση γύρω από τα συγκεκριμένα ζητήματα. Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, έγραψε: «Πάμε για πρωτάθλημα με VAR και Έλληνες διαιτητές».

Μάλιστα, στην ίδια ανάρτηση και σε σχόλιό του κάτω από αυτήν, σημείωσε ότι οι ξένοι διαιτητές λογικά επιστρέφουν από τη νέα αγωνιστική περίοδο.